Linnea (9) reiste alene og fikk være flyvertinne

Den søte hverdagshistorien tar av i sosiale medier.

RIKSKJENDIS: Lille Linnea fikk en flyreise hun sent vil glemme. Den hjertevarme historien ble delt av en medpassasjerer på SAS-flyvningen mellom Oslo og Evenes. Nå er den en av landets mest leste og delte saker.
  • Camilla Flaatten
    Camilla Flaatten
    Reisejournalist i Aftenposten og Schibsted. Jeg skriver om stort og smått innenfor reisefeltet, og reiser når jeg kan. Tips meg gjerne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Da Linnea Aronsen Gundersen (9) skulle fly alene fra Oslo til Evenenes med SAS denne uken, ble det en litt annen tur enn forventet.

– Hun var litt lei seg da hun reiste. Så da gjorde de ansatte noe ekstra ut av turen. Det er vi veldig glade for, sier mamma Maria Lunde som bor i Drøbak.

Facebook-innlegg startet det hele

Passasjer Per Øyvind Hervik Thorsheim la merke til den lille jenta som fikk litt ekstra oppmerksomhet da hun tydelig hadde en litt dårlig dag. Han skrev et innlegg om omsorgen de ansatte viste overfor henne, og delte det på SAS' Facebook-side sent mandag kveld.

Det ble raskt et populært innlegg på siden, og har i skrivende stund blitt delt over 16.000 ganger, og har flere hundre kommentarer og delinger.

LIKT 16.000 GANGER: Per Øyvind Hervik Thorsheim skrev et innlegg på SAS' Facebook-side mandag kveld om å se de ansatte ta ekstra vare på Linnea: «Pappahjertet smeltet umiddelbart på vei ned fra trappene og inn i terminalen».

Utdrag fra innlegget: «Jeg ble litt overrasket da det plutselig var en ung jente, kanskje 11–12 år, som kom nedover midtgangen med trillevogn, SAS forkle, navneskilt og skjerf rundt halsen for å samle inn brukte kopper og søppel. Hele veien ned, og opp igjen. Forsto ikke helt hva som foregikk, før jeg skulle ut av flyet og hørte i forbifarten at det var en ung jente som reiste alene. Hun hadde visst sett litt trist ut, så kabinpersonalet hadde tilbudt henne et kortvarig engasjement om bord» .På Evenes lufthavn sto pappa Kay Roger Gundersen og ventet på sin datter. Han fikk en meget glad niåring i bilen, som var helt i hundre etter opplevelsen om bord. Hun drømmer nå om å bli flyvertinne.

Henrik (15) er en av Norges største Widerøe-fan — se hva han gjorde i sommer:

Les også

Fløy Norge rundt i to uker – for 83 kroner turen

Er blitt «Norges-kjendis»

Saken har gått som en kule i sosiale medier.

– På skolen i dag spurte de andre elevene om hun var blitt Norges-kjendis, sier Gundersen og ler.

Linnea reiser mellom Sør- og Nord-Norge i ferier og noen helger innimellom, og faren forteller at datteren er godt reisevant.

STOLT: Pappa Kay Roger Gundersen forteller at datteren var helt i hundre da hun møtte ham på flyplassen. Opplevelsen av å være flyvertinne for en dag hadde vært stort. -Jeg er veldig glad for det de ansatte gjorde. Men jeg måtte si at hun ikke kan regne med en slik opplevelse hver gang, sier han.

– Men det er med en klump i magen jeg sender henne av sted alene, men når hun blir så godt tatt vare på som nå, så varmer det. Det er jo SAS som får rosen, men det er de ansatte med stort hjerte som gjør dette. Det er godt for barna å oppleve sånt, sier Gundersen.Han reiste selv alene til sin mor i Sør-Norge da han var liten, og kjenner seg igjen i Thorsheims beskrivelse sett med voksne øyne.

– Da hadde vi skilt med «Jeg reiser alene» rundt halsen. Jeg husker at vi ble godt ivaretatt hos de forskjellige flyselskapene, sier han.

Ikke så glad i å fly? Les denne:

Les også

Har du flyskrekk? Les denne saken

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Tusenvis av barn reiser alene

Rundt 60.000 barn reiser alene med fli dag reidesr y hvert år med de norske flyselskapene. Og det hender av og til at flyvertene har tid til å gjøre noe ekstra om bord for barna.

Flyvningene fra Oslo til Evenes er på rundt 1 time og 45 minutter, og det er ganske lenge for de yngste.

– Barn som reiser alene har et omsorgsbehov, og her har det vært en kreativitet som er blitt godt mottatt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Harstad Tidende– som var en av de første avisene til å skrive om innlegget.

Johansen er glad for at slike ting blir satt pris på av passasjerene.

– I dette tilfellet var det en far som opplevde at det var positivt hvordan vi tar hånd om barn på reise. Det gleder oss, men det er fint og se at det også gleder medpassasjerer, sier han til avisen.

Denne familien er på en litt uvanlig reise:

Les også

Reiser jorden rundt i ett år - med seks små sønner på slep

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Få tips til reiser med barn:

Publisert: