- Jeg er opptatt av kvalitet, og bruker heller litt ekstra penger på å få noe jeg virkelig liker

Nyoppusset og med spesialtilpassede løsninger, er Ingunn Vik Launes (50) i rute til å nyte en lang førjulstid i sin nye leilighet.

TRIVES: Leiligheten til Ingunn har et eksklusivt preg. - Jeg er opptatt av kvalitet, og bruker heller litt ekstra penger på å få noe jeg virkelig liker.
 • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg er veldig glad i jula, og synes det er ekstra viktig å kose seg i denne førjulstiden, sier Ingunn Vik Launes.

Hun ønsker oss velkommen inn i den 250 kvadratmeter store leiligheten i Kvadraturen i Kristiansand.

Det blir hennes første jul her. For bare får måneder siden bodde 50-åringen på Voie-gård i Gamle Andøyvei. Overgangen fra hus til leilighet synes hun har gått overraskende bra.

- Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større: 28-åringens hjem er kåret til årets vakreste

KLAR FOR JUL: Ingunn Vik Launes.

– Nå har jeg ikke bodd her så lenge, men jeg er overbevist om at jeg kommer til å trives her. Jeg kjenner allerede nå at det skal bli godt med mindre vedlikehold, sier hun.

Og vi skjønner godt at hun trives. Når man kommer inn i leiligheten til Ingunn er det som å komme inni en eksklusiv interiørbutikk.

Her er alt av møbler og interiør nøye gjennomtenkt. Fargene er satt sammen i en harmonisk og varm fargepalett. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

KRISTIANSAND: Ingunn synes det er fantastisk å bo i Kvadraturen. Leiligheten ligger i andre etasje i dette bygget. - Det er fantastisk å kunne sykle til jobb hver dag.
DELIKAT.
HOTELLFØLELSE: Som resten av leiligheten er også soverommet innredet i delikate farger, stoffer og materialer.
Les også

Du vil ha en personlig interiørstil som passer deg, lenge. Hvordan finner du den?

Familiebedrift

– Det er jo dette jeg driver med, så det er klart at jeg nok legger litt ekstra i interiør enn gjennomsnittet, ler hun.

At Ingunn er opptatt av møbler og interiør er kanskje ikke så rart. Hun hører til tredjegenerasjon som driver Grindberg trevarefabrikk i Fyresdal, og har sammen med sin bror og fetter og eldste sønn Alexsander, også egen møbelforretning på Hovden, og på Tangen i Kristiansand.

– Jeg er jo vokst opp med dette, så det var helt naturlig for meg å ta over bedriften da sjansen bød seg, sier hun.

Allrommet med kjøkken og spiseplass er blitt Ingunns favoritt. Det var egentlig et lite kjøkken her, men Ingunn følte rommet trengte mer volum, og fikk satt inn denne digre kjøkkenøya.

Selv har hun trasket rundt på fabrikken siden hun var en liten jente, og har hatt sommerjobb der så lenge hun kan huske.

– Da jeg var 8-10 år gammel sorterte vi skruer, og etter hvert som vi ble eldre fikk vi større oppgaver, minnes hun.

De siste syv årene har hun imidlertid bodd i Kristiansand, og pendlet mellom Fyresdal-Hovden og Kristiansand.

– Jeg trives utrolig godt på Sørlandet, og føler meg veldig hjemme her, sier Ingunn.

Les også

Åtte spørsmål interiørarkitekten alltid stiller seg før visning

I garderoberommet har Ingunn også fått satt opp et eget make-up bord, og hyller på veggen som har plass til flere av veskene hennes.

Tradisjoner

I år gleder hun seg til en god, lang førjulstid i sin nye leilighet.

– Julen er tradisjoner for meg, og jeg har mange gode tradisjoner med meg fra Telemark. Så i år har jeg tenkt å nyte førjulstiden skikkelig, og er tidlig ute med både julepynt og pynting av juletre, sier Ingunn.

Men det har vært mye jobbing før Ingunn kom i mål og kunne flytte inni leiligheten sin i september.

Fire lag med tapet ble revet bort i de fleste rom. vegger ble sparklet og malt på nytt, mens de gamle dørene og vinduene ble pusset opp.

– Jeg har forsøkt å beholde det gamle som kunne beholdes, for å bevare sjelen i leiligheten, sier Ingunn.

Stilen i hjemmet til Ingunn er klassisk.- Jeg har nok en forkjærlighet for store, massive møbler, og en rolig fargepalett.
Peisen har selvsagt fått en dose julepynt.

Naturlig nok har hun også fått en del spesialtilpassede løsninger i leiligheten fra egen fabrikk. Slik som kjøkkenet og garderoben.

– Det var et lite kjøkken her tidligere, men jeg førte det forsvant veldig i dette store rommet med tre meter takhøyde, så jeg måtte få inn mer volum, forklarer hun, og tenker spesielt på den store kjøkkenøya som ruver godt i allrommet.

– Mange ville nok tenkte at det ble for voldsomt, men jeg synes den både er praktisk og dekorativ, sier hun.

Løsningene på garderoberommet er likevel det hun selv er mest fornøyd med. Her går garderobeskapene fra gulv til tak, og er malt i samme farge som veggen.

– Nå har jeg fått skikkelig orden på klærne mine, og fått satt alt i system. Og til det som henger høyt opp under takt, bruker jeg denne krakken, ler Ingunn som ruver rundt 160 centimeter på sokkelesten.

Les også

Interiørdesignerne strippet huset, og pusset det opp igjen

Ingunn har fått spesialtilpasset garderobe som går fra gulv til tak. Krakken er fin å ha når hun skal ha tak i noe som er litt opp i høyden

Levende lys

I adventstiden pynter Ingunn litt overalt med hyggelige små stilleben av kongler, kvister, kuler, blomster – samt masse levende lys og gode dufter.

– Jeg har selvsagt også noen favoritter som må fram hvert år, sier hun.

Med til tradisjonene hører også hyggelige førjulskvelder med venninnegjengen hvor de baker og lager god mat. Og så har vi gjort det til en årlig tradisjon at vi lager vår egen julelikør.

Leilighetens hovedrom er allrommet med kjøkken og spisestue. Det er her Ingunn liker seg aller best. Gjerne når hun kan kokkelerer til venner eller hennes to sønner og familie.

– Det er så hyggelig å forberede til selskap, pynte, dekke bord, og lage mat – og selvfølgelig sitte rundt bordet og la julefreden senke seg.

Hos Ingunn er ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Ingunn og venninnene har gjort det til en tradisjon at de lager julelikør sammen i førjulstiden.
Publisert:
 1. Kristiansand
 2. Hjemme hos
 3. Interiør
 4. Oppussing
 5. Førjulstid

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 4. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 5. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 6. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm