Har solgt Norges dyreste fritidsbolig

Skipsreder Erik Klaveness har solgt Gaupholmen i Blindleia for rundt 52 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Finansavisen melder at det er satt norgesrekord for fritidseiendommer i Norge.

— Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt, men jeg vil ikke si noe om prisen, sier eiendomsmegler Nils Nordvik til Finansavisen.

Fornøyd megler

Forrige uke ble det tinglyst en sikring på 52 millioner kroner gjennom Nordvik & Partners på Gaupholmen i Lillesand. Historisk sett blir sikringene lagt på kjøpesummen. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, gjelder det også dette salget.

— Jeg kan ikke bekrefte prisen, men vi er godt fornøyd med salget. Det er ikke gitt et betydelig avslag, sier Nils M. Nordvik til Fædrelandsvennen.Han er partner i Nordvik & Partners, og er svært godt fornøyd med salget av det han mener er en av landets beste fritidsboliger.

Holmen ligger like ved Brekkestø og har vært i Klaveness-familiens eie siden 1963. Holmen er på 70 mål og har to boliger, gjestehus, to utsiktshus, anneks, båthus og eget verksted. Det er flere brygger, strender, tennisbane og badebasseng på eiendommen. Megleren kaller det landets flotteste øyperle.

Ville ikke redusere

Fædrelandsvennen skrev om eiendommen i begynnelsen av juni. Da var fortsatt prislappen 60 millioner kroner.

—  Vi har ikke diskutert noen prisreduksjon. De som har råd til å betale 50 millioner kroner har også råd til å betale 60 millioner, sa Nordvik da. Nå sier han de har oppnådd en pris ikke langt under antydningen.

— Vi visste at det en dag ville komme noen som ville ha denne flotte eiendommen. Det er et helt fantastisk sted, sier Nordvik.

Erik Klaveness ønsker ikke å kommentere salget.

— Vi har avtalt at det skal gå gjennom megleren, sier han til Fædrelandsvennen.

Prisen på rundt 52 millioner kroner er soleklar norgesrekord. Den forrige rekorden var på 35 millioner kroner for en Tjøme-eiendom. Ågerøya i Blindleia ble solgt for 34 millioner kroner i 2004. ## Fredet

Det staselige hovedhuset på eiendommen ble oppført i 1764 og ble fredet allerede i 1923. Bygningen ligger under Riksantikvarens beskyttelse. Det innebærer at det er strenge regler for endringer og ombygninger. Alt må dermed skje i dialog med kulturminnemyndighetene.

Blant de tidligere eierne skal det ha vært en skipsfører, en los og en kvinne som ble kalt «Juksa». Ifølge Riksantikvaren kjøpte Tollvesenet bygningen i 1915, før den ble solgt videre til en skipsreder.

Senere ble det benyttet som pensjonat, før skipsreder Sofie Wigert kjøpte stedet i 1957. Året etter solgte Wigert til Klaveness-familien.

Det er ennå ikke kjent hvem som kjøpte eiendommen, men etter det Fædrelandsvennen erfarer er kjøperen fra Oslo-området.

Sjekk denne videoen: Slik pusser du vinduer som en proff

Les også:

På en padletur i skjærgården fikk ekteparet øye på et 200 år gammelt hus

Ser du hvilket hus som er et ekte funkishus?

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  3. Slik blir høstens skole­hverdag på barne­skole, ungdoms­skole og videre­gående skole

  4. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  5. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  6. Trolljeger­prøven 2020 er annerledes, men innsatsen er like stor