Her spiser du godt i New York

Skal du til New York i sommer? Her får du gode tips til turen!

1000 I UKEN: Bestemor Rosie Bova ga sin berømte kjøttbolleoppskrift til sønnesønnene som i dag driver Little Owl. Og de går unna. Det selges over 1000 av de saftige slidersene i uken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Så hva gjør du i byen? Frihetsgudinnen, Empire State Building og Time Square er klassikere, men heldigvis slutter aldri byen å by på godbiter.

SPANSK FAVORITT: Casa Mono har åpent kjøkken hvor kokkene jobber metodisk og raskt for å mette sultne gjester. Menyen er sesongbetont med delikatesser fra hav og dyreriket. Sitt i baren, så kan du følge med på kokkene.

Mat er en viktig del av opplevelsen, og på Manhattan finnes alle kjøkken du kan tenke deg.Hva med trendy filippinsk på Lower East Side? Eller romantisk fransk i West Village?

Den lille spanske perlen Casa Mono ved Union Square serverer noe av Manhattans beste mat om dagen.

Her får du vår oversikt over 10 gode restauranter på Manhattan og i Brooklyn.

Utnytt jetlagen i New York

TIDLIG MORGEN: Legg ut i morgentimene når døgnvillheten er på sitt verste, da får du gatene for deg selv og kan få en skikkelig god gåtur før lunsj. Her 6th Ave klokken 6 om morgenen.

En ting er uansett sikkert – du kommer til å merke jetlagen og stå opp rett før fuglene våkner. Men ikke fortvil, den tiden kan du utnytte. Du er tross alt i byen som ikke sover (for å bruke en litt forslitt klisje).Se vår oversikt:

Les også

Ti steder du må stoppe på Manhattan

. Og ikke minst: Noen «hemmelige» tips til New York!

HELIKOPTER OVER MANHATTAN: Nordmannen John B. Kjekstad har drevet Helicopter Flight Service i New York i 30 år. De flyr rundt 800 turister daglig.

Hvis du vil gjøre noe ekstra – ta en helikoptertur over øya. Flere selskap tilbyr helikoptertur over New York, vi ble med nordmannen John Kjekstad og fikk se New York fra luften.Reiser du med barn? Her får du gode tips til å ta med barna til New York.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

LEKEBUTIKKER: - En eventyrverden av godteri og leker åpner seg hos FAO Schwarts på Grand Army Plaza.

New York er ny storbyfavorittNew York har tatt innpå London som nordmenns favorittby.

Den amerikanske storbyen har de siste årene tatt innpå etter at Norwegian startet sine direkteruter dit for noen år siden. Det er blitt enklere, billigere og det går raskt.

Vi har sjekket tre flyselskap med ulike flytyper som flyr fra Norge til New York: Derfor bør du sjekke flytypen før langturen.

Les også:

Les også

De fem dyreste og billigste feriebyene i USA

Ta turen til Brooklyn

Så var det lillebror da, eller egentlig er det storebror.

Brooklyn er den største og mest folkerike av New Yorks fem bydeler, med rundt 2,5 millioner innbyggere.

GÅ OVER BROEN: Brooklyn Bridge sto ferdig i 1883, og er et av de mest kjente landemerkene i New York. Turen over er drøye 1,8 kilometer lang.

Du kommer deg veldig enkelt til bydelen via T-bane eller du kan ta beina fatt over Brooklyn Bridge. Williamsburg ligger rett over broen langs East River. Brunsj, vintageshopping og store bruktmarkeder, kule restauranter og hipsterkafeer – Brooklyn er fargerik, morsom og dynamisk.

Se våre åtte tips til ting du bør få med deg i Brooklyn.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: