– Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et utstillingsvindu.

Anne Lill Knutson sitt hjem på Gimlekollen er definitivt trendy. Men alle tingene som havner her, kommer ikke inn uten grunn.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

-Det var tilfeldig at det ble akkurat her. Men jeg er oppvokst bare noen hundre meter unna, så vi hadde lyst til å bosette oss i området, sier Anne Lill Knutson.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

Les også Noen vil sikkert mene at vi er litt perfeksjonister

Det er allerede blitt syv år siden de flyttet inn i eneboligen på Gimlekollen. Hun og mannen Anders Knutson var ute og kjørte i området da de så at huset var til salgs. Etter en kjapp telefon til megler fikk de komme inn og se.

– Da vi hadde fått sett oss rundt, fikk vi begge en følelse av at dette var at hus vi kunne tenke oss å bo i, forteller Anne Lill.

Det tok ikke lang tid fra de la inn bud til huset var deres. Da begynte jobben. En stor jobb – for hele huset måtte renoveres.

-Uteområdet var helt gjengrodd, så i tillegg til at vi har sprengt ut tomta, tipper jeg at vi har kappet ned 50-60 trær, sier hun.

I tillegg til at tomta måtte utbedres, var huset utdatert og gammelt innvendig. Heldigvis var ikke det noe problem for Anders og Anne Lill, som gikk på med godt oppussings-mot.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

Les også Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg

Nye løsninger

Anne Lill begynte å tegne nye løsninger, rom ble åpnet opp, gulvene byttet ut, vegger flyttet og et lekkert familie-bad ble til. Familien byttet også ut kjøkkenet, malte veggene lyse, og bygde på en ekstra del ut fra stua med utgang fra både soverom og stue til en herlig terrasse.

-Det føles veldig godt at vi nå har fått det huset vi ønsket oss og gjort det til vårt eget, sier Anne Lill.

Levende hjem

Når du kommer inn i huset til Anne Lill, Anders og døtrene Olivia (5) og Oda (2), blir du møtt av en lys og vennlig atmosfære. Stilen er avslappet og kan beskrives som både eksotisk og skandinavisk, med masse fine designelementer og masse flott kunst.

-Jeg er vokst opp i hjem hvor foreldrene mine har vært veldig opptatt av kunst. Så det er noe jeg har tatt med meg derfra. Når i tillegg mannen min også er interessert i kunst, har veggene egentlig bare blitt fylt opp, sier Anne Lill.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

Følg oss gjerne på Instagram for masse fin inspirasjon@abito.no

Lyset strømmer fritt gjennom huset med store vinduer fra gulv til tak, og det er tydelig at her spises, lekes og leves der. Det føles helt enkelt som et ekte og levende hjem,

-Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et ustillingsvindu, sier Anne Lill.

Reiseminner

Inspirasjon til innredningen i huset har hun plukket med seg fra mange ulike steder. Både hun og mannen har reist mye, noe interiøret bærer preg av. Her er suvenirer fra utenlandsreiser, spennende skulpturer og sarte tekstiler.

Anne Lill elsker kolonistilen, og det er også den hun har forsøkt å gjenskape litt av i hjemmet deres på Gimlekollen.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

– Hadde jeg kunne bygge selv, og vi skulle bodd et varmere sted, hadde det vært helt fantastisk å ha både bad og kjøkken ute.

38-åringen innrømmer gjerne at hun til tider ommøblerer og forandrer i overkant mye.

-Selv om jeg akkurat nå tror jeg har funnet en løsning jeg kommer til å leve en stund med, ler hun.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

Anne Lill elsker å lage mat, derfor har kjøkkenet vært viktig. Her har familien fått plass til både gassovn og dampovn. De har dessuten valgt turkis benkeplate i kjøkkeninnredningen.

Tegnet badet selv

– Det sto mellom turkis og rosa, egentlig, og da var valget enkelt. Heldigvis var mannen helt enig. Jeg er fortsatt kjempefornøyd med den, og synes den gir kjøkkenet det lille ekstra.

Det er likevel på badet at Anne Lill har lagt ned mest arbeid for at hun skulle få det akkurat som hun ønsket. Og etter ombyggingen er det ikke bare blitt dobbelt så stort, det er også blitt noe helt for seg selv.

-Jeg hadde ikke lyst på et veldig tradisjonelt bad, og heller ikke et som var veldig pent og pyntelig. Jeg ville ha det røft og rustikt med mye betong, sier 38-åringen, som har tegnet hele badet selv.

-Jeg hadde en drøm om å ha badekaret nedfelt i gulvet. Heldigvis var vi nyforelska i den perioden, så mannen min sa ja til det, uten å vite hvor mye jobb det faktisk var, ler hun.

Anne Lill har innredet badet som en liten oase.

Men resultatet er et bad ingen andre har maken til, en liten oase.

– Og så er det god plass til hele familien.

Bli med inn i flere lekre hjem vi har vært på besøk i:

Huset deres føles som en labyrint

Fikk bygge midt i strandsonen

Ingunns ladestasjon

Slik ble leiligheten stor nok

Bygget sin egen arbeidsplass i garasjen

Publisert:
  1. Bolig
  2. Hjemme hos
  3. Interiør
  4. Abito

Mest lest

  1. Det Atle og kollegene gjør er vel­dig smart, ifølge eks­perten

  2. Etter 12 år i Oslo kom jeg hjem til en region som ikke finnes

  3. Ny siktelse mot den ene mannen som er siktet i drapssaken i Haugesund

  4. 585 nye smittede på Nord-Jæren