En av Norges største blogger er ikke så glad i farger: - Det går helst i grått, sort og hvitt.

Kristina var 16 år gammel da hun valgte å satse på bloggingen. I ti år har hun levd av å dele litt av seg selv med andre.

 • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Helt i starten av desember er juletreet på plass i leiligheten til Kristina Andersen. For julehøytiden skal nytes lengst mulig.

– Jeg sa til broren min at jeg ville ha det største treet han kunne finne. Han tok meg på ordet, og jeg tror nesten ikke det går an å få inn noe større her, ler Kristina.

Nå gleder hun seg til å kose seg med juleforberedelser, og forhåpentligvis også skape nye juletradisjoner i sitt nye hjem.

– Jeg har mange fine tradisjoner med meg hjemmefra. Blant annet er jeg allerede godt i gang med bakingen. Har dere lyst til å smake på kransekakestengene jeg bakte her om dagen?

28-åringens hjem er kåret til årets vakreste: – Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større

SNART JUL: Kristina Andersen er allerede godt i gang med juleforberedelsene i sin nye leilighet midt i Kvadraturen i Kristiansand.

Blogget i ti år

26-åringen, som er født og oppvokst i Vennesla, startet å blogge for ti år siden.

Siden den gang har bloggen vokst, og hun er i dag en av Norges største bloggere med 20-30.000 visninger hver dag.

Kristina var 16 år gammel da hun valgte å satse på bloggingen. I ti år har hun levd av å dele litt av seg selv med andre.

– Det var mange som var skeptiske da jeg begynte, for på det tidspunktet var blogging en bransje som ikke eksisterte. Nå får jeg kun heiarop og positive tilbakemeldinger, sier hun.

Det er også bloggingen som har gjort at hun kunne ta steget ut i boligmarkedet. Kristina var bare 23 år gammel da hun kjøpte sin første leilighet.

– Jeg er utrolig stolt over at jeg har klart å bygge min egen arbeidsplass. Jeg legger ned mye tid og arbeid i det jeg driver med, og det er selvfølgelig gøy at så mange vil følge meg, sier hun.

Kristina er vant til å dele mye av seg selv. Hva hun spiser, hvilke klær hun shopper, hvem hun henger sammen med, eller hva som befinner seg i kjøleskapet.

For ett år siden visste hun knapt hva Instagram var: 85.000 følger hjemmet hennes på Instagram: - Jeg har virkelig fått drømmehjemmet

Peisen kommer til å bli mye brukt i vinterhalvåret.
Kristina er opptatt av detaljer.

Viser frem hjemmet

Etter at hun i sommer flyttet inn i sin nye, store leilighet midt i sentrum av Kristiansand, har 26-åringen også begynt å vise frem hjemmet sitt på bloggen.

– Interiør er en stor interesse. Etter at jeg flyttet og har fått større plass, har jeg om mulig blitt enda mer interessert.

Foreløpig har hun vist små glimt av sin nye leilighet på bloggen, og responsen fra leserne er at de ønsker å se mer.

– Det er jo litt gøyere å blogge om hjemmet sitt når man har litt ulike rom å vise frem. Tidligere bodde jeg i en mye mindre leilighet hvor det var vanskelig å vise variasjon i interiørbildene, forklarer hun.

Som blogger kjenner Kristina til tider på presset om forandring. Hun skal helst ha stor variasjon i innleggene sine, og ikke blogge om så mye av det samme. Også når det gjelder interiør.

Kjøpte toppleilighet og begynte på nytt: Solgte det gamle huset med alle møblene i

Kristina kjøpte nye møbler da hun overtok leiligheten.

Men det betyr ikke at hun til stadighet kjøper masse nytt. Et slikt jag orker hun ikke være med på.

– For min del går det mer på at jeg kan ommøblere og flytte litt rundt på ting. Jeg synes sånt er gøy, sier hun.

Kristina er ikke redd for å innrømme at hun trengte litt hjelp da hun overtok leiligheten. Den var dobbelt så stor som hennes forrige leilighet, og ikke så enkel å møblere.

– Favorittbutikken min når det gjelder interiør ligger i kvadraturen. Jentene på Hansen og co har hjulpet meg med masse inspirasjon, forklarer hun.

Lever 50-tallsdrømmen i Norges største atriumhusområde: - Det var som å kjøre gjennom en forstad i USA på 60-tallet, med hvite lave hus, rette linjer og barn som lekte ute i gaten

Kristina Andersen er spesielt glad i den åpne stue-kjøkkenløsningen
Kjøkkenbenken er til en hver tid ren og ryddig.  Jeg er i overkant opptatt av å ha det ryddig rundt meg.

Måtte flytte hjem

Beliggenhet, uteplass og planløsning var stikkord Kristina gikk etter da hun skulle kjøpe seg leilighet. Hun ønsket å bo sentralt, samtidig som det ikke skulle være for trafikkert eller bråkete.

– Jeg solgte den andre leiligheten min før jeg fant denne, så jeg bodde faktisk en periode hjemme på jenterommet mitt i Vennesla, ler hun.

At hun skulle ende opp med den over hundre kvadratmeter store leiligheten midt i sentrum hadde hun heller ikke noe særlig tro på da hun kom på visning.

- Det var meg og flere godt voksne par, så jeg var egentlig ganske sur da jeg gikk fra visningen, sier Kristina.

Men Kristina vant budrunden og kunne i sommer flytte inn i sin nye leilighet.

– Den var helt nyoppusset, så jeg trengte ikke gjøre noe annet enn å flytte inn møbler og tingene mine, ler hun.

I motsetning til resten av leiligheten, er Kristina Andersens soverom innredet i mørke farger.
Kristina trengte ikke pusse opp noe da hun overtok leiligheten i sommer.

Kristina er glad i det nordiske, enkle, og til dels kontrastfylte interiøret. Basen er holdt i hvitt, med detaljer i sort og konjakkfarget skinn.

– Jeg er ikke så veldig glad i farger. Jeg liker det på blomster, men ellers er jeg mest tiltrukket av et rolig interiør, sier hun.

Noe av det hun er mest fornøyd med i leiligheten er at hun nå har fått seg et eget lite kontor. Om ikke på et eget rom, så har hun i alle fall fått et sted hvor hun kan sitte og jobbe.

- Jeg er skikkelig interiørnerd, og er ikke flau for å si det heller: Da Linn Arnesen (28) begynte å dele bilder av hjemmet sitt var hun ikke forberedt på at det skulle ta av

I sin nye leilighet har Kristina fått plass til sitt eget hjemmekontor.

– Kontorplassen har allerede blitt en favoritt. Jeg har brukt litt tid på å få den slik at jeg faktisk har lyst til å sitte og jobbe der, smiler hun.

Selv om det er jul, ser ikke Kristina for seg at hun kommer til å gjøre leiligheten rød, og dekorere den med nisser.

- Men lys, juleblomster og litt annen julepynt synes jeg er gøy. Så fram mot julaften kommer det nok til å bli enda mer jul hos meg enn det er nå.

Publisert:
 1. Kristiansand
 2. Hjemme hos
 3. Interiør
 4. Blogging
 5. Instagram

Mest lest akkurat nå

 1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

 2. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

 3. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 4. Dette har du neppe sett før på et julemarked

 5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 6. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på