Nyboligpriser: Flere usolgte nyboliger enn på lenge

33 prosent færre boliger solgt sammenlignet med fjoråret.

GÅR TREGT: Det er en kraftig økning i usolgte boliger, ifølge Econ Nye boliger.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

2456 nye boliger er solgt de siste to månedene, ifølge rapporten Econ Nye boliger fra Samfunnsøkonomisk analyse. Salget er 25 prosent lavere enn forrige periode og 33 prosent færre er solgt sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er spesielt i Oslo nedgangen er sterk, og noe av årsaken er mange nye boliger på markedet. Samtidig ble 18 prosent av boligene til salgs solgt på Østlandet, og kvadratmeterprisen lå høyest med 79.600 kroner.

17 prosent av boligene tilgjengelig ble solgt i Nord-Norge, 14 prosent i Midt-Norge, 13 prosent på Vestlandet, 10 prosent på Sørlandet og 8 prosent i Sogn og Fjordane.

Les også

TV-megler: – Selg nå, ikke vent til januar!

Salgstakt ulike steder i landet de to siste månedene

Salgstakten er nyboligsalget siste to måneder. For eksempel er det solgt ni prosent i Oslo. De usolgte boligene er de samme som for to måneder siden, pluss de nye som er lagt ut siden da.

Størst fall i leiligheter

De ferskeste tallene fra Boligprodusentenes forening viste et 20 prosent lavere nyboligsalg hittil i år på landsbasis.

I Oslo var nedgangen på hele 60 prosent. I hovedstaden er man nede på et salgsnivå av nyboliger som man ikke har sett siden fjerde kvartal 2014.

Det er leiligheter som har størst fall, med 35 prosent nedgang på landsbasis. Salget av nye eneboliger går ned 11 prosent, mens småhus har en oppgang på 18 prosent.

Igangsettingen av boliger ligger fortsatt på et høyt nivå og ligger 4 prosent over fjoråret. De 12 siste månedene er det igangsatt 31.987 boliger, mens det er solgt 30.381 boliger.

Publisert: