Slik slår du av Snapchats nye funksjon

Snapchats nye oppdatering Snap Map er omdiskutert. Slik slår du den av.

NY OPPDATERING: Den nye funksjonen skal kun være synlig mellom brukere som følger hverandre, og kan slås av. Velger du å være synlig for andre, vil posisjonen automatisk oppdateres når applikasjonen er åpen.
  • Kathrine Humberset
    Kathrine Humberset
    Forbrukerjournalist i Aftenposten og Schibsted. Skriver familieliv- og boligsaker. Tips meg gjerne om du har temaer jeg bør se nærmere på.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Funksjonen lar brukerne se hvor venner befinner seg ved hjelp av telefonens stedstjenester. Posisjonen vil automatisk oppdateres når applikasjonen er åpen, og er synlig mellom brukere som følger hverandre.

Snap Map kommer når du oppdaterer siste versjon av Snapchat, og til brukere som har gitt godkjennelse for steds- og lokasjonstjenester.

Som bruker kan du imidlertid velge det såkalte spøkelsesmoduset for å hindre at alle eller enkelte venner ser deg på kartet.

Data- og personverneksperter er kritiske til billeddelingstjenestens oppdatering, og på Facebook råder Kripos foreldre til å gå gjennom innstillingene sammen med barna.

PS: Det er ikke bare Snapchat som bruker stedstjenester. Twitter, Facebook og Instagram har også denne funksjonen, og her kan du se hvordan du skrur dem av.

Fire enkle steg for å gjøre deg «usynlig» på Snapchat:

Les også

«Sondre» (18) ble dømt for å ha delt sexbilde via Snapchat. – Forsto ikke at det fikk følger

Les også

Test deg selv: Vet du hva som skjer om du deler seksuelt innhold?

Her er en annen måte:

Ønsker du å få med deg lignede saker? Vi har en egen Facebook-gruppe og Twitter-profil for Familie og oppvekst.

Har du tips til denne saken? Ta kontakt!

Publisert: