Bor i en turistmagnet: Trivsel på hjemmebane i gammelt trehus

Cecilie Helland Gabrielsen er grafisk designer, men i hovedsak hjemmeværende: – Tidligere levde vi et hektisk liv.

TILTREKKES TURISTER: Det flotte skipperhuset i Søgne er blitt en romslig og lekker familiebolig hvor både voksne og de tre barna trives godt. Foto: Christine Gulbrandsen

 • Kari Byklum
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi trives med folk rundt oss, og både mannen min og jeg har sort belte i sosialisering, sier Cecilie Helland Gabrielsen og ler.

I eneboligen i Søgne i Vest-Agder er det både husrom og hjerterom for mange, og ikke bare for tobente.

Etter en rask opptelling lander vi på tre døtre mellom 8 og 13 år, to voksne, hunden Kompis, katten Thorkildsen og ikke mindre enn åtte marsvin.

– Marsvinparet vær litt ivrige i halmen og fikk to kull på rappen, så du kan godt skrive at vi har noen marsvinunger som søker nytt hjem. De trives best to og to, forklarer Cecilie før hun fortsetter på historien om katten Thorkildsen.

– Det var egentlig naboens katt, men så kom han over til oss hele tiden. Vi leverte den tilbake gang på gang, men til slutt spurte naboen om vi like godt ville overta den siden den likte seg så godt hos oss.

– Og naboen heter…?

– He-he, Thorkildsen.

OVERTOK NABOKATTEN: Thorkildsen er oppkalt etter naboen. Katten var opprinnelig naboens, men den trivdes så godt hos familien Gabrielsen at de fikk overta den. Foto: Christine Gulbrandsen

LIKER BLÅTT: – Jeg er glad i farger, men ikke for mye. Blått er en av favorittene, og det er sikkert lett å se, forteller Cecilie Helland Gabrielsen. Foto: Christine Gulbrandsen

ÅPENT: Og romslig. Foto: Christine Gulbrandsen

Les også

28-åringens hjem er kåret til årets vakreste

Bor i en turistmagnet

De gamle, hvitmalte husene ligger på rekke og rad i Høllegata i Søgne.

Gata er så populær at turistene ikke sjelden slippes av for å ta en spasertur langs de sjarmerende husrekkene.

Familien Gabrielsens hjem ligger litt tilbaketrukket og er av nyere dato, men bygget i gammeldags skipperhusstil.

– Vi bodde lenger nede i gaten, men det ble for trangt, så vi slo til da dette huset ble bygget.

Nå er det syv år siden familien flyttet inn, og de første årene klarte de seg med to etasjer. I fjor ble loftsetasjen innredet, og nå er det liv i hele leiren.

– De eldste jentene har fått loftsetasjen med hvert sitt store rom og eget bad. Før måtte vi rømme stua når jentene skulle ha besøk, men nå har de både tv og sofa på rommene sine.

OPPGRADERT: Da familien overtok det nye huset for syv år siden, byttet de fronter på kjøkkeninnredningen. Nylig har rommet blitt oppgradert med ny farge på veggen. Foto: Christine Gulbrandsen

GOD PLASS: Alida (8) t.v. har tatt med seg venninnen Betina (8) hjem fra skolen i dag. Det er heldigvis plass til mange rundt det rause spisebordet midt i stua. Foto: Christine Gulbrandsen

JENTEROM: Maria (13) har selv valgt farger og tapet på rommet som nylig ble pusset opp. Her er det god plass til besøk av venninner, og til hunden Kompis. Foto: Christine Gulbrandsen

MARSVIN: Husets tre døtre f.v. Alida (8), Maria (13) og Frida (9) koser seg på Fridas rom med de nesten nyfødte marsvinungene. Foto: Christine Gulbrandsen

Les også

Toppleiligheten omkranset av 240 kvadratmeter balkong: - Det var vel verdt den ekstra investeringen

Passelig mengde farger

Jenterommene er nyoppusset og Cecilie forteller at det var godt å få farger inn i huset.

– Jeg er glad i farger, men ikke for mye. De første årene var det meste lyst her hjemme, men så fikk vi etter hvert en blå sofa og malte noen av veggene blå. Det var et friskt pust.

Og i loftsetasjen er det lekne tapeter og glade farger som gjelder.

– Det var godt å oppdage at det faktisk hadde kommet litt fargeglade alternativer i butikkene, for det har vært veldig mye grått og hvitt i mange år.

 1. SKOG: Soverommet er nyoppusset og har fått en svært personlig stil med en kombinasjon av tapet og malte flater. Foto: Christine Gulbrandsen

 2. BLÅTT: Cecilie er glad i en klassisk og ren stil, men liker samtidig å skape litt liv med farger Foto: Christine Gulbrandsen

Da familien flyttet inn hadde huset stått tomt siden det var ferdigbygd ett år tidligere. Paret gjorde likevel noen tilpasninger og byttet blant annet kjøkkenfronter.

– Det var profilerte fronter, så vi byttet til noen strammere. Kjøkkenøya er det vi kanskje er mest fornøyd med, det er blitt et samlingssted for alle.

Glad for valget hun tok

Når jentene kommer hjem fra skolen, er det gjerne her de gjør lekser og får servert mat. Cecilie er grafisk designer, men i hovedsak hjemmeværende.

– Tidligere levde vi et hektisk liv hvor alt skulle skje etter jobb og skole, men så dukket det opp en mulighet som gjorde at vi kunne prioritere annerledes, og det er jeg takknemlig for.

Cecilie innrømmer at hun måtte gå noen runder med seg selv før hun bestemte seg.

– Jeg var nok litt redd for at det skulle bli sett på som latskap, så jeg måtte forsikre meg selv om at det var greit å være hjemmeværende en stund.

Hun landet på at det var helt ok, for hun trivdes ikke med følelsen av at døgnet aldri hadde nok timer.

– Vi tok noen verdivalg som var viktige for oss. Jeg vet jeg er privilegert, og derfor er jeg veldig takknemlig for at vi fikk muligheten til å prioritere slik. Det føles godt å ha fått mer overskudd i hverdagen, avslutter den sympatiske trebarnsmoren.

Publisert:
 1. Interiør
 2. Hjemme hos
 3. Oppussing
 4. Bolig
 5. Farger

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes Ulf strålte og klappet sammen

 2. Kristoffer Joner opplever mye dramatikk i havet utenfor Malta

 3. Mange velger å holde seg hjemme 17. mai

 4. Slår knallhardt tilbake: Gjert Ingebrigtsen mener Vebjørn Rodal er bitter

 5. Sola tapte cupfinalen: – Er litt lei meg akkurat nå

 6. Denne turen er ekstra fin i stygt vær