Fem kontinenter på ett døgn ga verdensrekord

— Det var en veldig lang mandag, sier glad nordmann.

20-CJf468txc0.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Gunnar Garfors besøkte fem land og fem kontinenter på et døgn i 2012. For å gjøre det enda mer intenst skulle det kun brukes rutefly. Og det klarte han.

Gått i glemmeboken

Garfors hadde nesten glemt akkurat den turen da en representant fra Guiness World Record denne uken fortalte at at verdensrekorden var i boks.

Han var i Istanbul da han kom på det han selv beskriver som en vill idé. I løpet av to minutter var han i Europa og deretter i Asia.

— Da slo det meg, hvor mange kontinenter kan en klare å besøke på et døgn? sier Gunnar Garfors.

38-åringen fra Naustdal i Sunnfjord jobber til daglig i NRK og er svært reiseglad. Målet med denne utfordingen var ikke å få verdensrekord, det er bare en veldig hyggelig bonus. Men det er ikke hans første verdensrekord.

I fjor ble han verdens yngste hobbyreisende til å besøke alle verdens land. Det er 193 FN-land (198 hvis du regner med alle). Det ble også verdensrekord, og omtale i over 30 land.Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Start: Istanbul

Men tilbake til den ferske rekorden. Med seg på turen fikk han britiske Adrian Butterworth. Han har videodokumentert hele reisen.

Turen startet på den asiatiske siden av Istanbul. Hvis Garfors hadde vært litt sleip hadde han tatt Europa i samme slengen. Men han bestemte seg for at det ville bli feil. De måtte ut og fly, og helst besøke et sted i byene de kom til. Målet var å se og gjøre noe hvert sted. Ikke bare løpe av ut av flyplassen og tilbake igjen. For å klare det reiste de med tiden på sin side.

— Vi utnyttet tidsforskjellene, og fant ut at vi måtte ta et fly rett over midnatt for å rekke over fem kontinenter, sier han.

Fire fly er det som trengs for å få det til. 18.juni ble reisen innledet med utfart fra Istanbul til Marokko.

19-5G79kzLCbG.jpg

— Vi kjørte på røde lys til den største moskeen i Casablanca, ler han. Så gikk ferden videre til Paris.Herfra skulle tospannet til Punta Cana på Den Dominikanske Republikk. På plakaten sto svømmingen med delfiner.

— Men på grunn av en forsinkelse rakk vi ikke det. Det ble svømming da, men uten delfiner.

Slutt: Venezuela

Europa, Afrika, Asia og Nord-Amerika var krysset av. Nå gjensto bare Sør-Amerika. I Caracas, Venezuela sto venner og ventet på de reisende.

Klokka viste 28 timer og 25 minutter.

- Vi klarte det. Fem stykker var velkomstkomité, og det ble litt av en fest, humrer Garfors.

«Vi kan med glede overbringe nyheten om at du har tatt en ny Guinness World Record for flest kontinenter besøkt på en kalenderdag» heter det i beskrivelsen fra rekordselskapet.

Den ferske rekorden har fått oppmerksomhet i andre land også, og er blant annet omtalt i den britiske avisen Daily Mail.

Caracas2-XjxUX_glTw.jpg

Les også:

Her er verdens ti beste strender

Pruter du riktig på reisen?

Norge sett fra kajakksetet

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Bilfører nektet å stoppe i Stavanger sentrum, på­grepet til fots på Våland

  2. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

  3. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  4. Uavgjort for Sandnes Ulf mot Aalesund: – Vil bygge litt selvtillit

  5. Bryne vant og klatret forbi Sandnes Ulf

  6. Hun blir ny sjef i Kolumbus