Dette vil du se mer av i 2019

Nytt år og ofte en tid til å se tilbake på året som er gått, men kanskje enda mer spennende, hvordan kommer det nye året til å se ut på interiørfronten.

  • Richard Ribe
    Richard Ribe
    Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe
Publisert: Publisert:

Hva kommer vi til å møte på interiørfronten, og hvilke trender og tendenser kommer vi til å se mer av i kommende år. Det jeg syntes er spennende med interiørtendensene er at man ofte kan se utvikling sammen med resten av samfunnet, og man kan igjen hente ny inspirasjon. Det finnes mange ulike trender, tendenser og ikke minst stiler, og det å ha sin egen stil er kanskje en av de største trendene. Her er noe av det jeg tror vi kommer til å få enda mer fokus på i det kommende år.

Les også

Slik finner du den perfekte gråfargen

Det kan være komplisert å finne den perfekte gråfarge. Her deler Richard Ribe sine beste råd om hva du bør tenke på for…

Miljø

Vi ser et stort engasjement rundt miljø, og også i interiørverden kan man se at dette setter spor. Ved valg av materialer. Det blir en større bevissthet rundt bærekraftighet. Bambus er for eksempel, en av de plantene som har fått stort fokus de siste årene. Den er miljøvennlig og kan vokse 13 centimeter i døgnet, er slitesterk og kan brukes til tepper, møbler og stoffer. Mer fokus på kvalitet framfor kvantitet. Kjøper man interiør av god kvalitet, som holder i mange år, unngår man bruk og kast.

Farger

Det finnes tonnevis av eksperter som forteller oss hvilke farger vi skal og bør bruke. Jeg syntes det er viktigere å finne noe man kan trives med, og som kan skape den stemningen man ønsker, mer enn hva som er trendy.

Men hvis vi ser alt samlet sett, så ser vi at vi beveger oss mot varmere farger. Eggehvit, som nesten har vært et skjellsord de siste årene, er noe vi kommer til å se mer i tiden framover.

Gråfargene får også litt mer gult i seg, slik at de oppleves lunere. Kombinasjonen av grå og beige kommer vi garantert til å se mye av. Før i tiden skulle man ikke blande disse to fargene, men jeg syntes at de kan gi en fin effekt og kontrast, av det varme og det litt mer kalde og reine. Og klarer man å få inn noen av de mer nøytrale og kjølige tonene på for eksempel vinduskarmer og dører, så kan bomull og eggehvit virkelig komme til sin rett, og ikke se “skitten” ut.

Les også

Få fram det beste i rommet

Hvordan får man egentlig hjemmet til å se like bra ut som i interiørmagasinene? Og hvordan finner du din egen stil?

Stoff og strukturer

Økt fokus på ulike kvaliteter av stoff og strukturer. Vi kommer fortsatt til å se mer av velur, men røffere stoffer som lin, og gjerne i en kombinasjon av disse fine og røffe stoffene kommer også.

Møbler kledd i rolige, nøytrale farger, men i kraftige strukturelle stoffer, som gir et helt nytt inntrykk kommer vi til å se mye mer av. Det er ikke bare fargene som blir lunere, men også hjemmene ved hjelp av gardiner, stofftapeter og store tepper. De tradisjonelle stofflampeskjermer kommer også i utallige varianter.

Les også

Lag din egen sengegavl!

En flott sengegavl gir hotellfølelse på soverommet, og lager du den selv, kan det bli en rimelig investering.

Personlighet

En av de største interiørtrender er å skape noe personlig. Interiøret skal speile menneskene som bor der. Lamper, vaser, møbler med skulpturelle former, er en del av trendbilde. Vintage møbler og unike gjenstander blir også fine innslag, og ofte veldig personlige. Kvaliteten er ofte også veldig god, da møbler ble laget på en helt annen måte før i tiden, enn det blir gjort i dag.

Håndverk

Kvaliteten og historien av produktene kommer i fokus. Hvem har designet det? Hva eller hvordan er det laget, og hvor? Dette er spørsmål som blir stilt. Og med mer fokus på selve produktet får vi en større bevissthet som igjen kan være på å skape produkter med lang holdbarhet, som også blir finere og finere med årene.,

Hjemmene skal være varmere, mer personlige og mindre minimalistiske. Det er alltid gøy å se hva som rører seg av trender og tendenser. Men det viktigste er at man finner noe man trives med. Og det starter ofte med god planlegging.

For mer inspirasjon følg meg gjerne på Instagram @richardribe

Publisert: