Her kan du stå på ski allerede nå

– Mange har benyttet seg av tilbudet allerede, opplyser løypeansvarlig Johannes Haukåssveen.

SNØ: På Sjusjøen i Ringsaker kommune kan man nå stå på langrenn på kunstsnø i en 1,3 kilometer lang løype.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Er du en av dem som ikke kan vente med å komme i gang med langrennssesongen?

Oktober måned har så vidt kommet i gang, men på Sjusjøen i Ringsaker kommune kan du allerede nå ta med deg langrennsskiene og gå på snø.

– Sjusjøen er kjent som en bra vinterdestinasjon, og vi gjør dette for at folk skal få et variert tilbud, forteller løypeansvarlig på Sjusjøen Johannes Haukåssveen.

– I tillegg skal vi arrangere sesongstarten i skiskyting 17. til 19. november, og derfor er det viktig for oss å komme tidlig i gang. Denne løypen – der man kan gå ute i frisk luft – er et flott alternativ til å gå i skitunnel, sier Haukåssveen.

– Jeg er overveldet

Han kunne onsdag denne uken åpne den 1,3 kilometer lange kunstsnø-løypen.

Les også

Nå vil vi ha hytte på snaufjellet: Dette er sannsynligvis Norges høyestliggende hytteområde

BLIR BRUKT: Til venstre i bildet kan man se to skiløpere i full sving i løypen. – Mange har benyttet seg av tilbudet allerede, sier løypeansvarlig Johannes Haukåssveen.

– Er det stort sett de som er veldig ivrige som benytter seg av dette tilbudet?

– Ja, men det er åpent for alle, og nå i høstferien har det vært veldig mange voksne og barn der. Jeg er overveldet over hvor mange det har vært i løypen, sier Johannes Haukåssveen.

Les også

Her snør det i sydenparadiset

Visit Lillehammer, Visit Sjusjøen og Sjusjøen Skisenter har laget en skrytefilm av åpningen av kunstsnøløypen på Sjusjøen (foto: Mono Media):

Sjusjøen først ut i Norge

Det finnes bare to maskiner i Norge som kan produsere kunstsnø når det er plussgrader – den ene maskinen er på Sjusjøen, mens den andre er på Geilo, forteller Haukåssveen.

På Geilo har de imidlertid ikke laget noen langrennsløype ennå. I stedet har de laget en 600 meter lang alpinbakke, inkludert en park som er åpen for alle.

Sjusjøen, som også har laget en liten alpinbakke på cirka 100 meter, er dermed det eneste stedet der man – pr. i dag – kan teste langrennsferdighetene på kunstsnø i Norge.

Publisert: