Så din egen karse til påske

Bruk eggeskall, så har du samtidig skaffet deg fin påskepynt.

  • Knut Whist, kulinarisk.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Å så karse er for noen en påsketradisjon. Karse er deilig i salater, i eggeretter og på brødskiver med kjøttpålegg.

Det tar rundt en uke fra du sår til du kan begynne å høste, så tiden er inne hvis du vil ha den klar til påske.

Ta gjerne med barna. Det er spennende å se dag for dag hvordan det spirer og gror.

Vi sår den i eggeskall, så har vi samtidig gjort unna påskepynten!

  • Appelsinris - gammel og god påskedessert

Oppskrift

Du trenger: karsefrø, skylte og tørre eggeskall, jord, vann og eggekartong.

1. Sett eggeskallene i en eggekartong.

2. Fyll litt jord i hvert eggeskall.

3. Karse trenger bare vann og et tynt vekstlag.

4. Så frø i hvert av skallene.

5. Etter en ukes tid har du karsen klar.

Artikkelen er laget og levert av kulinarisk.no–matoppskrifter.

Les også

  1. Dette er årets mest populære hyttedestinasjoner

Publisert:
  1. Påske
  2. Grønnsak
  3. Mat og drikke
  4. Helse

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-ordføreren vil forlenge koronatiltak

  2. Europrisgründer og Jæren hotell-eier flytter fra Sola til Norges nye «skatteparadis»

  3. «Det er på tide å skrote pakkekalenderen»

  4. Ingen nye smittetilfeller i Sandnes og Stavanger

  5. Dropper solcellene etter kommunens siste vedtak: – Panelene ligger i kjelleren og er til salgs

  6. «Hæ, har dere flyttet dit?» spør folk. Nå har hjemmet deres vunnet arkitektur­pris