Slik møter du høsten på interiørfronten

Tre tips til hvordan du omstiller deg fra sommer til høst 

Pakk bort det lyse sommerlige sengetøyet, og bytt det ut med mørkere varianter
  • Hilde Cecilie Eggen
    Har stor lidenskap for interiør, innredning og forandringer i hjemmet. Hun er jobber som interiørkonsulent og er daglig leder for Kamelonstylistene i Vennesla.
Publisert: Publisert:

Den er her, høsten. Litt kjøligere temperatur, litt friskere luft, litt mørkere og ikke minst ser vi at variasjon av farger dukker opp i naturen.  

Aller helst vil vi kose oss under pleddet med noe varmt i koppen. Vi finner fram ullgensere og pakker oss inn litt ekstra. Hvordan vi møter høsten i interiøret utendørs og innendørs kan ha stor betydning for hvordan du trives i høstmørket.

Her er mine tre beste tips til møte med en ny årstid. 

. Vi kan vel aldri få nok av lys og lykter. Mørkere kvelder, regn og vind er typisk for høsten
Les også

Slik innreder du med gamle ting eller gjenbruk

Vi har vel alle en gjenstand eller to som er kjøpt eller arvet men som man ikke vet helt hva man vil gjøre med.

1. Farger og tekstiler

Enten du liker det mørkt og lunt, eller lyst og åpent, kan tekstiler gjøre mye med årstida vi er i.

Litt mørkere puter, mørkere sengetøy og kanskje noen mørkere stearin lys og pledd er akkurat det som skal til for at huset kommer i høstmodus.

Årets farge er blått i alle nyanser. Det spås at vi også kommer til å omgi oss med sennepsgult og oker kommende sesong. Personlig liker jeg å variere litt på hvilke ting jeg tar fram til bestemt årstid. På den måten føles ting «nytt».

Pakk bort det lyse sommerlige sengetøyet, og bytt det ut med mørkere varianter. Finn også gjerne fram ullpleddet og ett lunt saueskinn.

2. Stemning

Stemningen får du garantert med bruk av lys. Lysslynger, levende lys eller lamper. Lykter, stearin ys, fargede lysglass og så videre vil garantert sette deg i stemning umiddelbart.

Stemning kan måles i ulike ting eller opplevelser. Og om høsten er smaksopplevelsen av alt som kan høstes en tradisjon. På denne årstida er det spesielt en kake som gir deg høststemning, nemlig eplekaka. Lun, søt, varm og smaker alltid like godt. Får du gjester er eplekake enkelt og servere og du kan dekke det fineste bordet inspirert av det du finner ute. 

Les også

Hvordan påvirker grønne planter hjemmet ditt?

Grønne planter er trendy og har kommet for å bli i interiørbildet. Men visste du at de grønne plantene også er med…
Om høsten er det godt med smakfull mat som varmer litt ekstra. Dessuten er det et fantastisk utvalg av ferske råvarer fulle av gode næringsstoffer.

3. Planter

Grønt fortsetter som aldri før. Trenden er store grønne planter og palmer. Det skal være litt volum. Hver årstid har likevel noe særegent.

I vasene innendørs er det tid for blomster i blant annet lilla toner. Ellers er strå, gladioler, og ikke minst kvister, eller kanskje en eplegrein virkelig noe pynte med.

Frisk gjerne inngangspartiet litt med pyntekål og lyng. Etter hvert som dagene går og høstmørket sniker seg på, er det ekstra fint å tenne lys i lykta på trappa. 

Alle årstider og sesonger har sin sjarm. Det gjelder å finne den sjarmen som passer for deg. Mitt råd er likevel og slappe av, nyt høstens lukter og friske luft. Kryp under pleddet med ei god bok, gjerne etter en gåtur i skog og mark.

Les også

  1. Dekk et høstbord på 1,2,3

  2. Kreative vertinnegaver

Publisert:

Mest lest

  1. Inger-Tone var 33 år da hun fant ut at foreldrene hentet henne i Sør-Korea uten lov

  2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  3. Trafikkulykke i Sirdal

  4. Hildeborg (38) turte bare å løfte et kosteskaft. Nå klarer hun 222,5 kilo