I år har du to ekstra dager på deg til å levere skattemeldingen

Send inn dine spørsmål til vår nettprat her!

MER TID: I år kan du bruke 1. mai-helgen på å ta en ekstra sjekk før du leverer skattemeldingen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Send inn dine spørsmål i nettpraten litt lengre ned i saken.

Som regel er fristen for å levere skattemeldingen (tidligere selvangivelsen) 30. april. Slik er det ikke i år. I 2017 er nemlig innleveringsfristen 2. mai.

Det bekrefter pressesjef i Skattedirektoratet, Merete B. Jebsen:

– Skattemeldingen for lønnstagere og pensjonister skal leveres innen utgangen av april. Denne fristen er fastsatt av skatteforvaltningsloven. Når fristen faller på en helgedag, gjelder neste virkedag. Siden 30. april i år faller på en søndag og 1. mai er en offentlig høytidsdag, så regnes det ikke som for sent dersom du leverer 2. mai.

REKKER Å LEVERE INNEN FRISTEN: Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen mener de to ekstra dagene kan gjøre at mange unngår å søke om utsettelse av levering.

Slipper utsettelse

Fagsjef i Skattebetalerforeningen, Rolf Lothe, tror mange ikke er klar over at de kan bruke 1. mai-helgen til å gjøre en siste sjekk på tallene før levering av skattemeldingen.

– For dem som sliter med å rekke fristen vil det være fint å benytte de ekstra dagene. Da trenger de heller ikke å søke om utsettelse, noe som ville forsinket skatteoppgjøret, sier han.

Onsdag 26. april, svarer Skattebetalerforeningen på det du lurer på om skattemeldingen.

ENKLERE Å FÅ HJELP: I år kan andre du stoler på endre og levere skattemeldingen din for deg, forteller Merete B. Jebsen i Skattedirektoratet.

Må ikke sendes inn uten endringer

Trenger du imidlertid enda flere dager på deg, er fristen for å søke om utsettelse 30. april. Har du ingen endringer, trenger du heller ikke å levere skattemeldingen.

– Skattemeldinger for formues- og inntektsskatt som ikke er levert innen fristen, regnes som levert med de forhåndsutfylte opplysningene som var oppgitt ved fristens utløp. Det vil si at de forhåndsutfylte opplysningene legges til grunn for den endelige skatteberegningen, forteller Jebsen.

Les også:

Les også

Rekordmange sjekket skattemeldingen

Les også

Derfor får du alltid restskatt

Les også

Slik unngår du skattetrøbbel når du har vaskehjelp

Du kan sette bort jobben til andre

Og er du blant dem som synes det er vanskelig å vite hvordan du skal sjekke og fylle ut skattemeldingen, har det nå blitt enklere å få hjelp.

Fra i år kan nemlig privatpersoner sette bort jobben til andre.

– Det betyr at du kan gi et familiemedlem, en regnskapsfører eller andre du stoler på, tilgang til å endre og levere skattemeldingen din, sier Jebsen.

Fristen for å delegere rettigheter til andre er 29. april.

Ønsker du å få med deg lignede saker? Vi har en egen Facebook-gruppe og Twitter-profil for Familie og oppvekst.

Publisert: