– Vi har egentlig et kjøkken med en leilighet rundt

-Når man er samboer med en snekker, er det som å banne i kirka å drømme om en sveitservilla med knirkete gulv. Derfor ble det nybygd funkisleilighet på oss i stedet, sier Lill Karina Bøhn.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Innerst på Hellemyr, i Breimyrveien, bor Karina og samboeren Joachim i en leilighet på 75 kvadratmeter. Leiligheten er ikke veldig stor, men innredningen er lett å like, med få og gjennomtenkte ting. Det unge samboerparet har bodd åtte måneder i sin første felleseide bolig, som har mange egenkomponerte løsninger og en ung og trendy stil.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

-Jeg jobber som snekker, og gjennom jobben kom vi over dette byggeprosjektet på et ganske tidlig stadium, sier Joachim. Dermed fikk samboerparet muligheten til å påvirke alt av innvendige løsninger. Joachim fikk også gjøre det meste av byggingen av leiligheten selv, etter arbeidstid.

-Sånn sett var vi jo heldige. Vi fikk velge planløsning og valg av kjøkken, bad og gulv, forklarer Joachim.

I litt over et halvt år holdt de på hver eneste ettermiddag etter arbeidstid. Mens Joachim tok seg av all snekringen, hjalp også Lill Karina til der det var behov.

– Jeg har blant annet isolert hele leiligheten, og så har jeg ryddet mye. Så jeg har vært med der det har vært behov for meg, sier hun.

Den slitne leiligheten har blitt et delikat og moderne hjem

Det unge samboerparet har bodd i sin nye leilighet siden februar, og er godt fornøyd med både materialvalg, planløsning og ikke minst at de havnet på Hellemyr. For det var egentlig ingenting som skulle tilsi at de ville ende opp der.

– Ingen av oss har noen tilknytning her. Jeg er fra Songdalen og Joachim fra Vågsbygd, men vi har virkelig funnet oss til rette, sier Lill Karina.

– Jeg gleder meg til hver helg

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Stort kjøkken

Samboerparet har forandret ganske mye på planløsning og innredning i forhold til det som var prosjektert. De har blant annet tatt bort et ekstra soverom for å få et større allrom med åpen stue-kjøkken-løsning.

-Vi er glad i å lage mat og ønsket oss et stort kjøkken. Så du kan vel egentlig si at vi har et kjøkken med en leilighet rundt. Kjøkkenet er hjertet i leiligheten, forklarer Lill Karina.

– Det var Lund eller Bergen

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Hun forteller at paret stort sett har vært enige om innredningen.

-Joachim har nok vært den som har stått for det praktiske og logiske, mens jeg har hatt mest fokus på det estetiske, sier hun.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Paret har valgt en lys base på veggene, men kjørt på med mørkere kontraster på gulv og deler av kjøkkenet.

De har også vært bestemte på å holde innredningen så ren og enkel som mulig. Blant annet har de valgt å droppe å henge opp bilder på veggene.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Felles start

– For oss er dette en felles start, og ikke et sted vi skal bo resten av livet. Vi blir mest sannsynlig boende her noen få år, og da ønsket vi å innrede boligen på en smakfull måte som vi tror mange vil like, forklarer Joachim.

Før Lill Karina skyter inn:

– Dette boligprosjektet har vært viktig for oss. Vi har klart det økonomiske selv i forhold til lån og finansiering uten hjelp fra familien. Så det føles litt som å ha klippet navlestrengen til foreldrene våre nå, sier hun.

En gang i fremtiden er det et hus, og aller helst en enebolig som står øverst på ønskelista til dem begge. Hvor og hva slags hus er de derimot ikke helt enige om enda. For mens Joachim ønsker seg et moderne, nytt og praktisk hus, drømmer Lill Karina om en gammel sveitservilla med stor hage.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

– Når man er samboer med en snekker er det som å banne i kirka å drømme om et gammelt hus med knirkete gulv. Så jeg må nok jobbe litt hvis jeg skal få gjennomslag for akkurat det, ler hun.

Joachim nikker oppgitt, og virker fornøyd med at det mest sannsynlig er noen år til den diskusjonen må tas opp for alvor.

-Akkurat nå er vi toppfornøyd med vårt nye hjem, og vi kan faktisk ikke komme på noe vi skulle ønske vi kunne endre på, sier han.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Opptatt av interiør

At det heter seg at man helst skal bygge et par ganger før man er helt fornøyd, mener samboerparet bare er tull.

– Det er mange som sier det, men for vår del så traff vi blink på både detaljer og løsninger på første forsøk.

Både Lill Karina og Joachim er opptatt av interiør, og liker å ha det fint rundt seg. I leiligheten på Hellemyr er dyre designskatter mikset med rimeligere varianter fra blant annet Jysk og Ikea.

– Vi faller ofte for dyre ting, men det er jo som regel ikke det vi har råd til. Derfor har vi vært nødt til å tenke alternativt når vi skulle innrede, forklarer Lill Karina.

Dotsknagger fra muuto er ikke bare praktiske, de er også dekorative.

Taklampene over spisestuen, for eksempel, er i utgangspunktet en rimelig sølvfarget variant fra Ikea. Men med sort, matt spraymaling har de fått et tøffere uttrykk.

– Jeg synes det er veldig gøy med ting vi kan fikse opp selv, og som ingen andre har maken til. Akkurat som leiligheten vår. Siden vi har gjort så mye selv, er den helt ulik de andre leilighetene i komplekset.

Publisert:
  1. Design
  2. Hjemme hos
  3. Interiør
  4. Abito

Mest lest

  1. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

  2. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

  3. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

  4. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det