Verdens raskeste cabriolet

Liker man luft i håret og høye hastigheter, kan dette være bilen.

Publisert: Publisert:

JUBILEUM: Bilen er en feiring av at Hennessey har eksistert i 25 år. Foto: Produsenten

 • Morten Abrahamsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Skulle man være interessert i kjøre på seg en solid midtskill, er Hennessey Venom GT Spyder et godt valg. Nylig satte bilen fartsrekord for cabrioleter.

Produsenten brukte flystripa til den amerikanske marinebasen i Lemoore, California, og sendte ut bilen. Rekorden som skulle slås, var satt av Bugatti Veyron Super Sport Vitesse i 2013 – den oppnådde 408,84 kilometer i timen på Volkswagens bane i Ehra-Lessien i Tyskland.

– 2016 markerer 25-årsjubileet til Hennessey Performance, og jeg tenkte at dette ville være en spesiell måte å feire 25 år på, med å gjøre raske biler enda raskere, sier John Hennessey, grunnlegger av firmaet, i en pressemelding.

Hennessey Performance Engineering ligger i Texas, USA, og har spesialisert seg på å trimme amerikanske muskelbiler, pick-up'er og SUVer. Selskapet har blant annet en Corvette med 1000 hestekrefter og en Cadillac Escalade med 800. Allerede for 25 år siden ønsket Audi å lage en superbil. Se her:

Les også

Audi viser frem rariteter

KJAPP: Hennessey sier denne bilen, en Venom GT Spyder, går fortere enn en Bugatti Veyron Super Sport Vitesse. Foto: Produsenten

Kommer for salg

Venom GT har en sjuliters V8-motor, med to turboer, som byr på 1451 hestekrefter og 1745 newtonmeter i dreiemoment. Bilen er basert på en Lotus Elise, men er kraftig ombygd.

Hennessey sier den skal gjøre null til hundre på mindre enn 2,4 sekunder og null til 200 miles i timen (321 km/t) på 13 sekunder. Selskapet har tidligere satt fartsrekorden for «serieproduserte» biler med en hard-top Venom GT, på 435,2 kilometer i timen.

– Dette var en strålende måte å bekrefte det tekniske nivået på vår bil på, som blant annet inkluderer stabilitet i høye hastigheter, med taket av, sier Hennessey.

De slo rekorden til Bugatti med god margin. Bilen oppnådde 427,4 kilometer i timen.

Planen er å lage tre spesialmodeller av Venom GT Spyder, kalt «World Record Edition», for å feire rekorden og jubileet. De skal koste 1,3 millioner dollar, 10,7 millioner norske kroner, og det er før avgifter.

Flere spesielle biler:

Publisert:

Les også

 1. Prøvekjørt: Porsche 911 med berserkknapp på rattet

 2. Her selges en av verdens dyreste biler

 3. Vanvittig dyre bruktbiler

 4. 40-årsjubileum for den klassiske «taxi-Merca»

 5. «Youngtimere»: Bilene som kan bli pengemaskiner

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 3. Leteaksjon etter mann (63)

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 6. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 1. Bilnyheter