Skal du til Gran Canaria i vinter? Her får du våre tips til øya

Vi har samlet alle våre saker fra Gran Canaria.

DEILIG STRANDLIV: Avslappende dager i solen på Amadores-stranden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Planlegger du i likhet med rundt en halv million nordmenn å reise til Kanariøyene i 2018? Gran Canaria er nordmenns største favoritt, hit reiser de fleste i størst grad om vinteren - siden det blir veldig varmt her om sommeren.

Temperaturene ligger midt på 20-tallet på den sørlige delen av Gran Canaria. Badevannet er friskt og godt, og avkjøler på de varmeste dagene. Men solen og varmen gjør underverker.

I vinter møtte vi spreke Gerd Gustavsen (81) og Riborg Olsen (83). I de ukene de tilbrakte på øya, går de milevis på tur hver uke. Det holder både kropp og sjel i form, mener de to. Turene er organisert av det norske gjengen her nede. Flere av dem tilbringer månedsvis borte fra kulde og mørket hjemme i Norge. Varmen kombinert med trim gjør godt.

Les mer om spreke nordmenn på sydentur:

Les også

De er 81 og 83 år og går milevis hver uke på sydenturen

KOM SEG OPP: Gerd Gustavsen (t.v.) startet turen fra Patalavaca, mens Riborg Olsen startet i Puerto Rico en søndag formiddag i januar. På Norskeplassen samles går det faste turer noen ganger i uken. Etter endt topptur går ferden mot Arguineguín.

Strandliv = ja takk

Men solhungrige nordmenn lengter kanskje aller mest til en solseng på en av øyas mange strender. Vi tok en runde og besøkte mange av dem og fant til slutt noen favoritter.

Du kan se våre valg og stemme på din her:

Les også

Vi jaktet på de fineste strendene på Gran Canaria og fant en utenom det vanlige

Den første charterbyen

Las Palmas er hovedstaden på Gran Canaria, og det var hit de aller første charterturene gikk i sin tid. I dag er byen blitt en liten kosmopolitt - en miks av strandliv, gode restauranter og bra shoppingmuligheter.

Byen er helt klart verdt et besøk:

Les også

På storbyferie i «Syden»

BLOMSTRER: Gran Canaria er vulkansk og solen steker størsteparten av året slik at vekstene bare er grønne en stakket stund. Det gjør mandeltreblomstringen til et fargerikt og vakkert syn i noen få uker på vinteren.

En tur til Spanias vakreste landsby

Vil du se noe annet? Det er ingen tvil om at Gran Canaria er mer enn bare strandliv, sol og bad. Nesten midt på øya ligger en av de aller vakreste landsbyene i Spania: Tejeda.

UTSIKT: Det er ikke uten grunn at Tejeda er kåret til en av Spanias aller vakreste landsbyer. Roque Bentaya ruver over den lille byen.

Den nås med bil eller buss på snirklete fjellveier gjennom spennende terreng. Utsikten er det ingenting å si på. I vintermånedene blomstrer kirsebærtrærne - et vakkert syn.

Les vår sak fra landsbyen:

Les også

Er dette Gran Canarias aller vakreste landsby?

Vi spiste oss rundt Granca

Det spanske kjøkkenet har alltid appellert. Sjømat, tapas og spennende kanariske retter er noe av det de mange restaurantene byr på. Vi tok selvsagt en rundt og spiste oss rundt.

Det resulterte i denne guiden:

Les også

Trodde du det var mest kylling og pommes frites i «Syden»? Da må du tro om igjen.

HUMMERTRIO: Breakfast at Tiffanys kalles hummertrioen på Que Tal i Puerto de Mogán. Restauranten har bare en bordsetning om dagen og du får ni retter laget av et innovativt kjøkken.

Den norske lysløypa

Det er ikke til å komme fra at en tur til Kanariøyene betyr fest og moro. Et kjent norsk fenomen er å gå «lysløypa» i Playa del Inglés. En av stoppene underveis er på «Sosialkontoret». Kafeen og baren har vært et populært stoppested for nordmenn i over 20 år.

Vi tok en tur og møtte mange hyggelig folk:

HELNORSK: I vinter fylte den berømte kafeen og baren Sosialkontoret på Gran Canaria 20 år.
Publisert: