Apple stakk av med over 100 prosent av profitten i mobilmarkedet

Ja, du leste riktig.

STØRST: Iphone har bare 12 prosent markedsandel, men når det kommer til å tjene penger på mobilsalget er Apple klart best i klassen.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nylig meldte analysebyrået Strategy Analytics at Androids markedsandel i mobilmarkedethar nådd nye høyderog nå ligger på nær 90 prosent.

Når det gjelder andelen av overskuddet fra verdens mobilsalg er bildet imidlertid et helt annet. Her har Apple gjort noe som må sies å være en oppsiktsvekkende bragd.

Som nettstedetInvestor's Business Dailyrapporterer, tok Apple ifølge tall utarbeidet av analyseselskapet BMO Capital Markets, hele 103,6 prosent av det samlede, globale overskuddet fra mobilsalg i årets tredje kvartal.

Vant på nedgang i bransjen

At Apple stakk med over 100 prosent av overskuddet høres riktignok rart ut, men det som ligger til grunn for dette er at andre produsenter tapte store beløp i perioden, noe som resulterte i at Apple hadde høyere overskudd enn resten av bransjen til sammen.

VIKTIG ÅRSAK: De alvorlige Galaxy Note 7-problemene til Samsung skal ha vært en viktig årsak til at Apple tok en så stor andel av det globale overskuddet fra mobilsalget sist kvartal.Foto: Reddit

Til sammenligninglå Apples andel av det globale overskuddet på rett under 90 prosent i begynnelsen av fjoråret, så på dette området har utviklingen altså gått i riktig retning for iPhone-giganten.En viktig grunn til at Apple har stukket av med en så høy andel av overskuddet i det tredje kvartalet i år er ifølgeBMO Capital MarketsSamsungs katastrofaleGalaxy Note 7-fiasko, som kostet selskapet enorme beløp.

0,9 prosent for Samsung

Samsung ligger fremdeles på andreplass etter Apple, men den sørkoreanske mobilgigantens andel av det globale overskuddet lå kun på 0,9 prosent i det tredje kvartalet, og avstanden til erkekonkurrenten er dermed mildt sagt stor. Samsung mistet også mye markedsandeler til kinesiske produsenter.

Når det gjelder markedsandel av solgte enheter ligger Samsung fremdeles et godt stykke foran Apple, og tok 21,7 prosent av markedet i det tredje kvartalet. Apples markedsandel lå på 13,2 prosent, mens kinesiske Huawei kapret 9,7 prosent.

Trodde du berøringsstripen på nye MacBook Pro var original?Microsoft jobbet med et tilsvarende konsept for mange år siden

TEST: Dette er Garmins tøffeste klokke og den er bra

Teknologimagasinet:

Les også

- Så bra og kostnadseffektivt at du ikke kan velge noe annet, hevder Elon Musk

Publisert: