Bli med til Harry Potters magiske verden i London

Du trenger ikke reise langt for å boltre deg i en verden stappfull av eventyrlige effekter fra Harry Potter-filmene.

afp000781460-ZwbhDvN2Lb.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Len dere godt tilbake og slapp av, nå skal vi se alle syv Harry Potter-filmene på løpende bånd, spøker guiden fra Warner Bros. Studio Tour.

Vi har akkurat tatt plass i kinosalen og fra lerretet blir vi ønsket velkommen av Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint.

De tre skuespillerne roser kunstnerne, designerne og scenografene som gjorde det mulig å transformere J.K. Rowlings magiske historier om til filmer som stadig trollbinder nytt og gammelt publikum.

Det går et stønn av begeistring gjennom mengden idet kinolerret går opp og vi befinner oss på dørstokken til The Great Hall.Den store, tunge døren åpnes og vi trer inn i Harry Potters verden for å absorbere rekvisita, kulisser og spesialeffekter.

Kunstutstilling

En gruppe med studenter fra Malaysia studerer oljemaleriene som de kjenner igjen fra trappegangen i Hogwart.

— Det er spennende å komme hit å lære om hvordan og hvorfor ting er blitt som de er i Harry Potter-filmene, sier Muhamad Yahaya (25).

— Jeg ante ikke at mange av personene i oljemaleriene var portretter av folk som jobbet på filmsettet, sier han og legger til at i løpet av dette besøket har han begynt å forstå hvor mye arbeid og kreativitet som ligger bak filmene.

Yahaya har vært Harry Potter-entusiast fra første film, en interesse han deler med bestekameraten Hazimah Mohamad (25). Guttene ser minst én av filmene hver måned og er langt fra lei.

afp000781458-AGqzdVCzxH.jpg

— Vi er ferdig med studiene og kunne ikke forlate England uten å benytte sjansen til å besøke dette stedet. Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Familieinteresse

Folk samler seg rundt Gryffindors fellesrom og nyter den varme atmosfæren fra det overdådige engelske interiøret.

På tv-skjermen like ved forteller produksjonsdesigner Stephanie McMillan at ved å bruke rød- og -gullfargene fra Gryffindors emblem i interiøret utstråler rommet den tryggheten og varmen som Harry desperat trenger når han ankommer Hogwarts.

afp000781452-suevOmM6qb.jpg

Anthony Francis-Brown (11) har studert kulissene nøye før han stempler Harry Potter-passet sitt på den gammeldagse stemplingsautomaten.— Jeg elsker Harry Potter, men det er bestemor som er helt besatt, sier Anthony.

Han forteller om bestemor som har stått opp midt på natten for å være førstemann i køen hver gang en ny Harry Potter-bok ble gitt ut. Audrey Brown eller «nan» som Anthony kaller henne, ler og innrømmer at hun samler på Harry Potter-effekter og at hun blant annet er eier av Mrs Weasleys bok med strikkeoppskrifter.

— Den inneholder helt forferdelige strikkeoppskrifter, men jeg måtte bare ha den, sier hun lattermildt.

Audrey og Anthony ser ofte Harry Potter-filmene sammen og har planer om å undersøke hver krinkel og krok av stedet før de tar fatt på hjemreisen.

— Så langt har dette vært en opplevelsesrik dag og vi vet allerede nå at vi må tilbake hit flere ganger, sier de ivrig.

Trolldomsteknikker

Foran to store sølvspeil står Philippa Hodgson (22) og gir instrukser om hvordan de forskjellige tryllestavformlene skal fremføres.

afp000781457-g_6rQQ_raO.jpg

— Følger dere med? Tar dere notater? roper hun muntert til forsamlingen.Philippa Hodgson roser tre unge jenter fra Danmark for deres ferdigheter med Hermiones tryllestav.

— Det beste med å jobbe her er at jeg hele tiden møter mennesker fra hele verden som jeg deler en lidenskap med. De fleste som kommer hit har gledet seg til denne dagen i lengre tid, så de er spente og i strålende humør.

Hun forteller om to jenter fra Island som besøkte studioet i ti timer hver dag i tre dager på rad dag.

afp000781468-28Bi5zZuH0.jpg

— De elsket hvert minutt av tiden, sier Hodgson, og fortsetter å finjustere på folks tryllestavteknikker.

Alle aldre

— Dette er en fantastisk opplevelse, jeg føler meg som et barn igjen, sier Christina Frame (71) begeistret.

Hun er invitert med av venninnen Venetea Singleton (60) som fikk en tur for to til The Making of Harry Potter i bursdagsgave av familien.

— Det var naturlig å invitere med Christina siden hun er den største Harry Potter-entusiasten jeg kjenner.

De to damene dåner av latter når de ser hverandre sittende på sopelimen kledd opp i Hogwarts kapper klar for filming og fotografering.

Stemningen når nye høyder når de ser seg selv på TV-skjermen flygende gjennom Londons gater, over Black Lake og Hogwarts School of Witchcraft & Wizardry.

— Barnebarna mine kommer til å bli grønne av sjalusi når jeg viser dem filmen og fotografiet fra flyturen min, sier Christina Frame.

Det var hennes eldste barnebarn som lånte henne «Harry Potter and The Philosopher’s Stone» for mange år siden. Hun var bergtatt fra første kapittel.

- Det var herlig å begynne å lese eventyr igjen på mine gamle dager, og jeg har ingen planer om å slutte med det, sier bestemoren muntert før hun farer videre.

Det har vært en lang dag med utallige inntrykk. Likevel bryter Ruby Bellstone (8) ut i et gledeshyl når hun går rundt hjørnet og ser oppover Diagon Alley.

— JK Rowling er fantastisk som har klart å dikte opp denne magiske verdenen, sier hun henført. Dette har vært den beste dagen i mitt liv!

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram @reiseredaksjonen

afp000781469-1tK9lvcQDz.jpg

The Making of Harry PotterWarner Bros. The Making of Harry Potter åpnet 31.mars 2012, og har kapasitet til å ta imot 5000 besøkende hver dag.

Billettene koster 325 kroner for voksne og 245 kroner for barn.

En familiebillett for to voksne og to barn koster 971 kroner.

Billettene bør bestilles på nettet før besøket.

Turen er lagt opp til å ta rundt 3 timer, men det er mulig å være til stengetid.

Åpningstider på hverdager er fra klokken 10-20. Lørag 9-22, søndag 10-22. Ta tog fra London Euston til Watford Junction (20 minutter).

Skyttelbusser henter besøkende utenfor stasjonen og kjører frem og tilbake hele dagen.

For mer informasjon se: www.wbstudiotour.co.uk

Harry Potter:

Harry Potter-bøkene er skrevet av britiske J.K. Rowling

Bøkene er tidenes mest solgte bokserie.

Harry Potter har gjort J.K. Rowlings til Storbritannias rikeste kvinne.

J.K. Rowling var involvert i utarbeidelsen av manuskriptet på alle syv Harry Potter filmene og hun var medprodusent på både del 1 og 2 av Deathly Hallows.

J.K. Rowling insisterte på å bruke britiske skuespillere i hovedrollene.

Til sammen ble det bygget 558 kulisser for de syv filmene.

Les også:

Det kuleste nabolaget i London akkurat nå

Ta sjøveien til Camden

Publisert: