Nå blir det skatt og moms på Airbnb-utleie

Privatpersoner som driver korttidsutleie av rom og leiligheter må belage seg på å betale både moms og skatt dersom virksomheten har «et visst omfang» og «en viss varighet».

SKATTEPLIKTIG: Det er viktig at kommersiell utleie beskattes, for å få rettferdighet mellom aktører i bransjen, mener NHO Reiseliv.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er deler av konklusjonen etter at Skattedirektoratet har vurdert en forespørsel fra en privatperson som planla å kjøpe to leiligheter for

Les også

å leie dem ut via Airbnb

, skriver Dagens Næringsliv.

Andre kriterier som må være oppfylt for at utleien skulle regnes som virksomhet, var blant annet at utleien er «egnet til å gi overskudd» og at det drives for eiers regning og risiko.

Nysgjerrig på hvordan du leier?

Les også

Slik fungerer Airbnb: Fem råd før du bestiller

Populært

Å leie ut via Airbnb eller lignende nettjenester er blitt populært, men mange i reiselivsnæringen har vært lite begeistret for konkurransen fra private som tilsynelatende har vært underlagt andre skatteregler enn dem som driver profesjonelt.

Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv er glad for den siste avklaringen.

— Det er viktig at utleieaktivitet som allerede er skattepliktig i dag, beskattes. Bare utleie i svært korte perioder, under minimumsbeløpet eller i en liten del av en leilighet du bor i selv, er skattefritt, sier hun.

— At Skattedirektoratet vil håndheve skattereglene slik at kommersiell utleie beskattes, er viktig for å få rettferdighet mellom aktører i bransjen. (©NTB)

Les mer om reise og forbrukerrettigheter:

Publisert: