Denne boligen ble solgt 2,5 mill. over prisantydning

Ekspert: Disse boligene får fortsatt folk til å tømme lommebøkene.

SENTRUMSNÆRT HUS: Hovedårsaken til at huset på Sagene ble solgt såpass mye over prisantydning, er beliggenheten, mener megler. Sagene er et populært og sentrumsnært område i Oslo.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Prisene i boligmarkedet har falt de siste månedene, og alt tyder på prisene vil fortsette å synke i tiden fremover.

Men fortsatt finnes det boliger som får kjøpere til å tømme lommeboken og komme med bud langt over prisantydning. En enebolig på Sagene i Oslo, som ble solgt i slutten av august, er et eksempel på dette.

Det 149 kvadratmeter store huset fra 1983 lå ute med en prisantydning på ti millioner kroner. Til tross for at huset krever en solid runde oppussing, ble salgssummen til slutt 12,5 millioner – to og en halv million over prisantydning.

– Spesielle boliger selger godt

– Det var en hektisk budrunde med syv budgivere og totalt 28 bud. Budrunden startet på 7,3 og jobbet seg opp til 12,5 millioner. Til slutt ble det en duell mellom to budgivere, forteller megler Caroline Stensrød hos Krogsveen.

Kvadratmeterprisen ble på 83.892 kroner.

 • Test deg selv: Klarer du å gjette hva boligene gikk for?
HAGE: Inne i huset er det stort behov for oppussing, men i gjengjeld har huset skjermede uteområder der man kan nyte solen om sommeren.

– Hvorfor var dette objektet så lett å selge?

– Det er fordi det er et hus på Sagene, noe som er veldig sjeldent. Disse boligene er ikke ofte ute i markedet. Beliggenheten er hele årsaken, for huset i seg selv må jo pusses opp, sier Stensrød.

Krogsveen-megleren sier hun opplever at det fortsatt er lett å få solgt hus og tomannsboliger, samt leiligheter som er strøkne og har det de fleste ønsker seg.

– Kjøperne har nå mulighet til å være litt mer kresne. De leilighetene det er noe å utsette på, går litt tregere. Mens leiligheter som er dønn strøkne og boliger som har noe helt spesielt, går veldig bra, sier Stensrød.

Ekspert: Fremdeles stor etterspørsel etter familieboliger

Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret, sier det er én type bolig som ofte blir solgt godt over prisantydning.

– Den boligtypen det etterspørres mest, er familieboliger: eneboliger, rekkehus og flermannsboliger. Samtidig vil nordmenn ofte bo så sentrumsnært som mulig, selv om de vil ha en familiebolig. Idealboligen til nordmenn er jo en enebolig på Karl Johan, men det finnes det bare én av, sier Bjørn-Erik Øye og ler.

Derfor er han ikke overrasket over at eneboligen på Sagene ble solgt såpass mye over prisantydning.

Les også

Eiendomsbransjen ber regjeringen vurdere endringer. – Ikke aktuelt å gjøre noe nå, sier Siv Jensen.

UTEOMRÅDER: Huset på Sagene har eiet tomt på totalt 122 kvadratmeter.

– Det er blitt bygget mye smått i Oslo de siste årene, men veldig få familieboliger. Denne eneboligen på Sagene er et godt eksempel på en bolig som vil være veldig attraktiv. Det er en bolig som i stor grad nærmer seg nordmenns idealbolig, sier Øye i Prognosesenteret.

Samtidig mener han det er viktig å få frem at markedet ikke opplever noe krakk.

– Kjøpere og selgere møtes i et stort antall. Det selges boliger hele tiden, men til en litt lavere pris enn i vår. Omsetningen i markedet ligger på rekordnivå, sier Bjørn-Erik Øye.

– Å kjøpe bolig er ikke en transaksjon man kan kansellere. Man kan utsette det, men på et tidspunkt må man videre. Kanskje man får barn eller man bytter arbeidsplass. Dette går sin gang uavhengig av boliglånsforskrifter eller andre ting. Behovene for bolig er der, sier han.

Publisert:
 1. Boligmarkedet
 2. Prognosesenteret
 3. Oslo
 4. Bolig
 5. Boligpriser

Mest lest akkurat nå

 1. Stenger rund­kjøring på Forus i over tre år: – Å reise kollek­tivt kan være et alternativ

 2. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

 3. Se FCSB - Viking her – slik er Vikings lag

 4. 11 menn vil bli brann- og rednings­sjef

 5. Dette foreslås det å gjøres med den nest største barne­hagen i Sand­nes

 6. Direkte: Følg trenings­kampen Stjernen-Oilers og chat med vår reporter her