Oslo Lufthavn største nordiske flyplass for første gang på tre år

Flyplassen slår Kastrup og Arlanda i november.

VANT NOVEMBER: Oslo Lufthavn hadde flest passasjerer målt i antall avganger og ankomster i november mot de to andre skandinaviske flyplassene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • Camilla Flaatten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Oslo Lufthavn er igjen den største skandinaviske lufthavnen – med en margin på snaut 20.000 passasjerer flyr de forbi Kastrup i København.

De nye tallene for november viser at Oslo Lufthavn hadde totalt 2.121.058 passasjerer til og fra lufthavnen, mens Stockholm Arlanda rapporterte 2. 047.867. Og Kastrup rapporterte 2.101.277 passasjerer.

Det er en økning på 3,9 prosent sammenlignet med november 2016.

Les også

Flyplass knuste rekord

For å finne tilsvarende tall må vi tilbake til 2014. Og det er første gangen i år at lufthavnen slår Kastrup i antall passasjerer. OSL hadde flere passasjerer enn den danske flyplassen i februar og november 2013.

De nordiske flyplassene kjemper om å være den viktigste knutepunktflyplassen. Utbyggingen av nye OSL med blant annet ny pir ble ferdigstilt i vår, har de økt kapasiteten betraktelig og kan ta opptil 30 millioner passasjerer årlig.

På den norske flyplassen jubles det.

– At vi nå har fleste antall reisende blant de nordiske flyplassene i en enkeltmåned er et tegn på at vi leverer et godt produkt. Hvis vi klarer å gjøre det og flere reisende velger oss er det en fjær i hatten, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Avinor Oslo Lufthavn.

Men selv om lufthavnen er den største i en enkeltmåned, betyr ikke det at den er den største av de tre lufthavnene. Kastrup er og har vært størst – de ser også sterkest konkurranse mot andre europeiske flyplasser enn til Norge, uttalte pressesjef ved Kastrup til Aftenposten tidligere i år.

OSL er i dag nummer to blant Skandinavias hovedflyplasser i størrelse, bak Kastrup i København, men foran Arlanda i Stockholm.

Les også

 1. Test deg selv: Hva kan du om flyplasser verden rundt?

Publisert:
 1. Oslo Lufthavn
 2. Luftfart
 3. Flyplass
 4. Reise

Mest lest akkurat nå

 1. 70 prosent av det medisinske utstyret på SUS må byttes ut

 2. To nye smittetilfeller i Stavanger

 3. «Mamma, du trenger ikke å ha med mobilen», sa barna. Da skjønte Randi Flesjø (38) alvoret

 4. Sandnesbrødre vil bygge ishall og 50-metersbasseng på Lura

 5. Leger mener korona­utvalg gjør feil vaksine­prioritering

 6. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter