Siden det å være aktiv med interiør på Instagram er en nokså overfladisk hobby, setter jeg stor pris på å bli kjent med menneskene bak kontoene.

Hege Jeppedal har fått mange nye, ekte og varige vennskap gjennom sin konto på Instagram.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Vi bor i et forholdsvis lite hus, så det har vært viktig for oss å innrede det slik at det blir både praktisk og koselig. Det er ekstra viktig å ha gode systemer og ordensrutiner når man bor mange på få kvadratmeter.

Vi har vektlagt gode, lyse og størst mulig rom med full takhøyde for å skape følelse av plass, og for å lage gode oppbevaringsløsninger.

I hovedetasjen har vi åpen løsning mellom stue og kjøkken, og har prioritert et stort spisebord og en diger sofa med plass til mange, framfor mindre møbelgrupperinger.

Dermed virker plassen større og løsningene innbyr til å være sosial. I den lyse årstida er vi mye ute.

Hva er et hjem for deg?

Et sted det alltid er godt å komme hjem til. Der følelsen av trivsel er stor, og hvor man tilbringer tid med sine kjære. Det er viktig at det både er en trivelig stemning og at det er estetisk fint rundt meg.

Siden jeg har en varig nakkeskade etter et treningsuhell, trenger jeg en plass hvor jeg kan slappe av og finne ro, både fysisk og mentalt.

Hjemmet mitt skal også være et sted jeg kan utfolde meg kreativt med blant annet foto og interiør.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Jeg har vært gjennom mange trender siden jeg flyttet i min første bolig på slutten av 80-tallet. Jeg må nesten le litt av å tenke på alle stilendringene!

Men jeg har alltid vært opptatt av interiør, og å ha det fint rundt meg.

Jeg har trivdes både med hvitt og rosa på 80-tallet, blonder, furu, farger og border på nittitallet, og mørke, tunge møbler i tiden etter tusenårsskiftet. Håper og tror jeg begynner å landet min egen stil nå.

Les også

Ukas Instagrammer: Janne-Marit Syrstad

Den dagen Janne-Marit Syrstad og mannen kom på visning i det gamle 70-talls huset hadde hun allerede tegnet ny…

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Å få til en praktisk entré da jentene var små. Det å få plass til alt i en smal gang uten at det skulle virke rotete. Å skaffe nok lagrings- og oppbevaringsplass er en vedvarende utfordring i et lite hus.

Les også

Ukas instagrammer: Kari Haugsrud

Som sykepleier møter hun mennesker i sorg hver dag. For Kari er Instagram blitt et fristed uten sykdom og mennesker i…

Hva er viktigst når du innreder?

Jeg tilstreber å skape en helhet i interiøret, med en utvalgt fargepalett og materialer, som går igjen i rommene. Vi kjøper praktiske og funksjonelle møbler som skal passe våre behov, men de må også være stilige å se på!

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Vi har valgt å satse på nøytrale møbler av bra kvalitet, som står fast året rundt. Når det er sagt endrer jeg hele tiden uttrykket i hjemmet vårt, ved å flytte rundt på ting, tilføre eller fjerne detaljer, tilføre sesongens blomster, og i tillegg bytte ut puter, farge på lys og servietter og andre detaljer.

Les også

Ukas instagrammer: Hanne Rom Havaas

Hanne Rom Havaas (40) startet opp med Instagram for gøy. På to år har kontoen hennes gått fra å være hobby til å bli en…

Ditt beste interiørtips?

Tenk enkelt og gå for interiør du virkelig liker. Bestem deg for en stil og vær tro mot den. Når det gjelder detaljer anbefaler jeg å plassere ting i grupper framfor å spre dem rundt.

Det gir et ryddig inntrykk. Bruk gjerne naturmaterialer til dekorasjon, f.eks. kongler, markblomster, greiner, steiner og hva du ellers finner ute i naturen.

Les også

– Stueveggen vår har allerede hatt tre forskjellige farger i løpet av det første året vi har bodd her

Katrine Lindgjerde (28) er så glad i interiør at hun gjerne både maler og ominnreder etter årstidene.

Hvilket type bilder gir best respons på Instagram?

Følgerne mine er veldig glad i små diy-prosjekter, eller hvis jeg har noe nytt å vise fram. Ellers er gyngestolen vår en hit.

Den hentet vi fra Danmark, da den ikke er for salg i Norge. Bilder av enkle borddekkinger og kjøkkenbilder slår også godt an.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Vi prioriterer å holde det ryddig i stue og kjøkken til daglig, så når vi er så heldige å få uventede gjester er fokuset på å finne noe enkelt som vi kan kose oss med, framfor å panikkrydde.

Dine instafavoritter?

Mine favoritter er nok de som klarer å skape engasjement ved å tenke litt utenfor boksen. Kreativt eller annerledes, og de som er spesielt dyktige med formidling gjennom kamera.

Det er en kunst å ta gode nærbilder, så når jeg ser en instragrammer som tydelig er dyktig på dette, blir jeg ekstra fasinert.

Siden det å være aktiv med interiør på Instagram er en nokså overfladisk hobby, setter jeg stor pris på å bli kjent med menneskene bak kontoene.

Jeg har vært så heldig å få nye, ekte og varige vennskap gjennom Instagram, og det synes jeg er fantastisk og berikende!

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Da vi pusset opp valgte vi å kjøpe mørkegrå spisestuestoler som var kjempegode å sitte i, men de ble helt feil for meg og det føltes som en diger mørk vegg når jeg så bort dit.

Stolene ble raskt solgt og erstattet av lavere, hvite stoler fra Hay, som matcher barkrakkene. Kunne ikke vært mer fornøyd med det byttet!

Beste instagramtips?

Med bakgrunn innen fotografi, er mitt beste råd å legge arbeid i bildene slik at de har så god kvalitet som mulig, både med tanke på det estetiske, men også av fototeknisk kvalitet.

Benytt sjansen til å fotografere når det er godt, naturlig lys, og unngå blits, for å få god kvalitet og mulighet til å kunne skape spennende lyseffekter i bildene.

Bruk gjerne stativ. Rydd unna forstyrrende elementer og flytt på gjenstandene om nødvendig slik at du får fokus på det du ønsker.

Husk at det ikke er kameraet, men du selv som tar de gode bildene. Gjør dermed det beste ut av det kameraet du har, og lær deg manuelle innstillinger hvis du har kamera med mulighet for det.

Ellers er det kjempeviktig å være raus, synlig og aktiv hvis du vil lykkes på Instagram

Begynte på Instagram fordi?

Jeg begynte å dele interiørbilder bare for gøy da vi hadde pusset opp her for 4 år siden. Seinere det året fikk jeg en kreftdiagnose, og måtte være hjemme en periode.

Da hadde jeg god tid til Instagram, og ballen begynte for alvor å rulle.

Nå er jeg frisk, men fortsatt svært aktiv, og veldig takknemlig for alle mulighetene en voksende Instagramkonto gir meg, både med tanke på bekjentskaper og gode samarbeidspartnere.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Min stil er lys og nordisk, med en dus fargepalett og reine linjer, uten dill. Samtidig liker jeg å supplere med fine og koselige gjenstander. Jeg er for eksempel veldig glad i trefigurer.

Publisert: