Christine (28) pakket kun dette for en tre ukers reise

Det vrimler av pakketips, men disse har du ikke lest før.

16 LITERS SEKK: Christine Frang bestemte seg for å pakke alt hun trengte i en liten Fjellräven-sekk. Det klarte hun.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er høysesong for pakking – seks par sko, badehåndklær, snorkel, baderingen til minsten må jo med, hatter, vesker ... Men er det egentlig nødvendig?

Christine Frang (28) er hardcore-pakker. Hun reiste på en treukers tur til Eritrea med kun en liten Fjellräven-sekk på 16 liter. Ja, det er helt sant. Målet var litt å se om det lot seg gjøre og litt på grunn av en utfordring.

– Hva pakket du egentlig med deg?

– Det var hovedsakelig klær, litt digitale ting, førstehjelp, sandaler og små toalettsaker. Alt pakket i kompresjonsposer selvsagt, sier Frang.

PAKKER ALLTID LITE: – Jeg liker som kjent å reise lett, men her har jeg utfordret meg selv til en ... Kånken Challenge! I denne hendige 16-literssaken har jeg fått plass til det meste. Eller alt, egentlig. Helt sant. Solcellepanel til mobil, kamera og Kindle til og med! skriver Christine om bildet hun delte på Facebook før reisen.

Vi ba henne om sine beste tips til hva du ikke bør pakke (eller i alle fall kan vurdere to ganger før du stapper det i en full koffert).

– Generelt … ikke pakk alt du tenker at kan være «kjekt å ha». Ta med klær for tre til fire dager, du kan vaske om det er absolutt nødvendig. Dessuten er det fint å ha plass til litt nytt man finner på veien.

Ja, det avhenger litt av ferietype, men ...

Frang understreker at pakkingen selvsagt avhenger hva slags tur du skal på. Det er litt forskjell på backpacking, helsereisen og barnefamilien på fire som skal på tur. Men likevel:

– Om du ikke skal direkte til indre Amazonas eller lignende, kan en få tak i det aller meste på veien, om det skulle være krise. Forhør deg i en reisebutikk eller sportsbutikk om hvilke spesialutstyr man eventuelt burde ha før turen. Det gjelder gjerne tekniske klær og noen få utvalgte duppeditter tilpasset turen du skal på, sier hun.

Dessuten:

– Du ender gjerne opp med å bruke den samme behagelige buksen/shortsen og t-skjortefavoritten dag etter dag, mens de seks-syv andre ligger ubrukt.

Christines tips til hva du kan droppe å pakke:

1. Vanlig dusjhåndkle. Hvis du ikke skal bo på hotell hver natt, så ta heller med et i mikrofiber. Det er lett, kompakt og tørker raskt.

2. Flere par sko. Et par flipflops eller lette sandaler, og et par gode gåsko holder lenge.

3. Solkrem/sjampo/såpe til å vare en hel ferie. Ta gjerne med en lite flaske så du har til de første dagene, kjøp deretter lokalt. Dette finner du overalt.

4. Tykke gensere, og generelt store plagg. Ta med flere tynne plagg som man kan bruke lag på lag. Gjerne i ull og ren bomull. Veier lite, tørker fort, og kan brukes både når det er varmt og kaldt.

5. Penklær eller klær som bare kan brukes til en spesifikk anledning. Finn tekniske / behagelige klær som du like gjerne kan bruke på en lang busstur, som på en restaurant.

6. Reisebøker for alle fem landene du skal innom. Kjøp heller digitale versjoner eller kjøp bøkene lokalt ettersom du ankommer landet. Legg dem igjen du er ferdig med. Reisebøker, i motsetning til kart, finner man overalt.

  • Drømmer du om å reise lenger enn to uker? Få eksperttips: Den rimeligste måten å se verden på

... dropp også dette

Reiseredaksjonen hos New York Times delte også sine «ikke pakke dette»-tips tidligere denne måneden. Her er et knippe av dem:

  • Strandleker: Det kan kjøpes eller leies.
  • Paraply: Nei, det trengs ikke. Du får kjøpt det i butikken ved behov. Og veldig mange hoteller har det til låns uansett.
  • Hårføner: Det finnes alltid på hotellet eller i huset/leiligheten du leier.
  • Solkrem, myggspray og andre kremer: Det kan du kjøpe på stedet og hotellet har dessuten oftest toalettsaker.

Christine Frang er en del av vårt eget reisepanel og deler sine reisetips årlig. Her kan du lese de siste årenes eksperttips:

Les også

Reiseekspertenes tips til hvor du bør reise i 2017

Les også

Reiseekspertenes tips til hvor du bør reise i 2016

Les også

Hvor går turen i 2015? Her får du globetrotternes reisetips

Les også

Hit bør du dra neste år

Les også

Reiseekspertenes mest romantiske reisemål

Sjekk også sakene under for flere pakketips:

  • Og du? Ikke gjør dette da: – Aldri, aldri, aldri ta med rumpetaske
Publisert: