Her er Googles nye VR-briller

De nye «papp-brillene» får flere muligheter og støtte for Iphone.

STØRRE: Den nye versjonen fungerer med skjermer på opptil seks tommer. FOTO: GOOGLE

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden Googleslapp sine uvanlige VR-briller laget av papp, med det passende navnet «Cardboard».

Under I/O-konferansen kunne Google omsider avsløre en kraftig oppgradering av det spesielle produktet.

Med henvisning til det faktum at mobiltelefoner har blitt vesentlig større den siste tiden kunne Google avsløre at den nye Cardboard-utgaven vil ha støtte for skjermer opptil seks tommer. I tillegg har Google angivelig hevet brukervennligheten ytterligere et par hakk.Den nye versjonen kommer med en knapp på selve «titteboksen» som nå skal virke med alle mobiletelefoner, noe knappen på den forrige utgaven ikke gjorde. I tillegg skal Cardboard-brillene nå kunne settes sammen i bare tre steg, mot tolv steg på forgjengeren.

Les også:

Test av Cardboard VR

Lanseres til Ios

360 GRADER: «Jump» blir et nytt VR-økosystem som skal gjøre det lett å ta opp og dele VR-innhold med 360-graders kameraer. Foto: Skjermdump/YouTube

Den største nyheten er nok imidlertid at Google har lansert en Cardboard-app tilApples mobile operativsystem Ios. Det betyr altså at også Iphone-eiere kan få glede av VR-brillene. Det har riktignok vært mulig å bruke produktet på Iphone tidligere, men nå er altså kompatibiliteten blitt offisiell.Det innebærer også at Google har sluppet ny utviklerprogramvare for Ios, slik at Apple-utviklerne nå kan kaste seg over produktet for alvor når det gjelder produksjon av VR-apper for Iphone.

Utover oppgraderingen av selve «maskinvaren» kunne Google også avsløre nye, spennende bruksområder for VR-produktet sitt.

Selskapet presenterte nemlig et nytt konsept kalt «Expeditions», som er et tiltak rettet mot utdanningssektoren. Konseptet innebærer at lærere kan ta skoleklassene sine med på virtuelle utflukter.

Vil gjøre det lett å lage og dele VR-innhold

ENKLERE. Google hevder de nye pappbrillene skal være enklere å sette sammen. Foto: Google

Det hele skal fungere ved at læreren kan velge ut et sted på en egen enhet, for eksempel et nettbrett. Denne enheten vil være synkronisert med Cardboard-enhetene til hver enkelt elev, slik at alle automatisk hopper inn i de virtuelle omgivelsene som læreren har valgt.Enda mer interessant er et annet nytt konsept kalt «Jump». Jump er åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold som innebærer å gjøre det enkelt og rimelig for enhver fotograf å ta 360-graders video fra ulike spennende steder, for deretter å gjøre dette tilgjengelig for andre å oppleve i VR.

Google har i denne forbindelse fått med seg actionkameraprodusenten Gopro, som nå har kunngjortet VR-kamerakonsept som innebærer åsette flere kameraer sammen i en «ball» som kan filme i alle retninger. Mer informasjon om Cardboard kan du finne hosGoogle.

VR-teknologien blir stadig bedre:

Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning

Skal utfordre Facebooks VR-briller

Publisert:
  1. VR-briller
  2. Google

Mest lest akkurat nå

  1. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

  2. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

  3. Se direkte: Regjeringen kommer med nye tiltak

  4. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

  5. Borghild Fiskå er død

  6. Trafikkuhell på E39 ved Skurve