Lene kjøpte hytte på impuls

Lene Røstad hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe hytte. Helt til hun kom over prospektet på ei flunkende ny og moderne hytte på Hovden. Da slo hun til umiddelbart ...

-Kjøkkenet på hytta er nesten finere enn det vi har hjemme, smiler Lene.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
Lene slapper gjerne av i godstolen etter en treningstur på heia.

– Jeg hadde vel nesten bestemt meg før jeg i det hele tatt hadde sett ordentlig gjennom prospektet. Jeg falt for både hytta, beliggenheten, og de gode solforholdene, sier Lene Røstad.

48-åringen ønsker oss velkommen inn til sin flunkende nye ladestasjon som sto ferdig i fjor vinter. Når Abito besøker Lene på hytta har hun hatt ett par dager alene i fjellheimen, men i ettermiddag kommer samboer Sturle etter.

Lene og Sturle rømmer til fjells så ofte de kan. På Hovden nyter de hyttelivet til det fulle. Både vår, sommer, høst og vinter. 

 – Vi drar opp her så ofte vi kan. Jeg tror vi i snitt er her annenhver helg, sier Lene. Den 125 kvadratmeter store hytta ligger øverst på Hovdenut, like ved alpinanlegget på Hovden.

-Vi kan spenne på oss skiene utenfor, og renne rett ned i bakken, forteller Lene.

Fra stua har paret utsikt utover alpinanlegget på Hovden.
Les også

Rom for å være sammen

Hytta er flunkende ny, litt utenom det vanlige, og stor nok i massevis til å romme hele storfamilien.

At Lene og Sturle endte opp på Hovden da de skulle kjøpe hytte var ikke tilfeldig. 

–Familien har hatt leilighet på Bortelid i mange år. Men da det ble vanskelig å få med barna på fjellet, solgte de den.

– På Hovden er aktivitetstilbudet enda litt bedre enn på Bortelid. Det er kjempegodt tilrettelagt for både tur, ski og sykkel. I tillegg skjer det mye her oppe i helgene som er gøy å være med på, sier Lene.

Fikk du med deg denne?

Les også

Interiørekspertens lune hjem

Når hun driver interiørbutikk og jobber som interiørkonsulent, sier det seg selv at de fleste stiler har vært utprøvd…

Lene hadde vært uten hytte eller leilighet på fjellet i to år, og hadde egentlig ingen umiddelbare planer om å investere i nye nytt i fjellet da hun tilfeldigvis kom over prospektet på hytta hun eier i dag.

– Men det er litt sånn jeg er. Veldig spontan. Så hytta var kjøpt før jeg fikk tenkt meg så veldig om, ler hun. 

Nå er hun glad for at hun hun slo til med hyttekjøp. 

-Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å tilbringe fridagene mine, sier hun. 

Les også

– Vi føler oss veldig heldige som er huseiere i så ung alder

Drømmeleiligheten ble snappet rett foran nesa på dem. Men så fikk de øynene opp for noe enda bedre.

For selv om hun og samboer Sturle gjerne reiser på hytta for å trekke seg unna byens kjas og mas, synes de det er gøy å delta på aktiviteter som skjer i og rundt Hovden sentrum.

– Det er jo noen ganger man har mer lyst til å slappe av i sofaen på hytta, men jeg tenker det er viktig å støtte opp om de arrangementene som er her oppe, så vi deltar på så mye vi kan, forteller Lene. 

Både Sturle og Lene er over gjennomsnittet glad i en aktiv livsstil. I tillegg til at hun jobber som daglig leder ved Spring Treningssenter i Kristiansand, er de begge aktive på sykkelsetet, og har flere ganger syklet styrkeprøven fra Kristiansand til Hovden.

-Sturle er enda mer glad i sykkel enn meg, så han sykler ofte opp til Hovden når vi skal oppover, mens jeg tar bilen. Han kommer faktisk oppover på sykkel nå i ettermiddag, ler Lene.

Noe av det beste med å være på fjellet er den friske fjell-lufta. Derfor tilbringer Lene og Sturle så mye tid som mulig utendørs. Siden de begge er utpregede A-mennesker står de gjerne tidlig opp og tar en treningstur på ski eller sykkel på morgenen. Før de tar en litt roligere tur med familien litt utpå formiddagen.

– Det er viktig å kose seg også, så vi kan fint ta rolige turer med kakao og Kvikklunsj i sekken vi også. Men vi forsøker å få til minst en treningstur i tillegg, sier hun.

Les også

Har bygd drømmehus på 450 kvadratmeter

For ett år siden visste nesten ikke Hanne Rom Havaas hva Instagram var.

For mange er hyttekosen lun og tradisjonell, og en kontrast til det hjemmet en har hjemme. Men for Lene har det ikke vært helt sånn. 

Fargene i hytta er holdt i en lys og harmonisk fargepalett. Skandinavisk design er elegant mikset med lyse naturmaterialer og gule detaljer. 

-Hytta er ulik i stilen i forhold til slik vi har det hjemme, men den er kanskje ikke veldig hyttene om jeg kan si det sånn. Jeg er veldig glad i farger, og velger alltid en farge framfor grått eller hvitt, sier Lene.

Store vindusflater gjør at lyset strømmer inn, og familien kan nyte utsikten mot fjellheimen og alpinanlegget både fra kjøkkenstolen og sofakroken. Det synes Lene er godt når hun om ettermiddagen og kvelden skal slå seg ned for å slappe av.

– Noe av det beste med hytta er de store vinduene og utsikten, sier hun.

Lene og Sturle har ssørget for at den nye hytta har godt med bodplass.

At hytta som sto ferdig i fjor vinter kommer til å bli godt brukt, er det ingen som helst tvil om.

Lene forteller at hun og Sturle elsker å være her oppe så ofte som mulig. I sommer tilbrakte de blant annet to uker av sommerferien på fjellet. 

– Da badet vi i kulper, var på mange fine turer, og hadde noen kjempefine feriedager, forteller Lene. 

Les også

Bygde sitt eget orientalske paradis i Arendal

På Bjorbekk i Arendal har Laila og Riaz Akhtar skapt et eventyrlig hjem med osende flora, eget tårn i hagen, og møbler…

De er begge glad i variasjonen fjellet gi dem. Noen ganger er det bare de to som reiser opp på fjellet, andre ganger er det Lenes barn, eller Sturle sine sønner som er med til fjells. 

– Når vi bygde hytta så var det viktig at vi fikk soverom til alle ungene, og at de også fikk en egen tvstue de kan trekke seg tilbake i hvis de blir lei av foreldrene, ler Lene.

Publisert: