Stresser du over karrieren din i ferien? Disse spørsmålene bør du stille deg

Jobbeksperten svarer.

BLANDEDE FØLELSER: Innsender vil ha forandring på jobb og privat, men vil også kutte ut alle tankene og kose seg i ferien.
 • Elise Rønnevig Andersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Våre jobbeksperter svarer på spørsmål om karrière, jobb og ledelse. Still dine spørsmål til jobbekspertene ved å klikke deg inn på en av dem nederst i denne saken.


Spørsmål: Ferien nærmer seg og jeg både gleder og gruer meg. For jeg vet at disse ukene gir meg god anledning til å tenke gjennom karrieren og livssituasjonen min fremover. Jeg vil ha forandring både på jobb og privat, men jeg ønsker også å kutte ut alle disse tankene og bare kose meg i ferien.

Hilsen en som er endringsvillig, men vil skyve på det.

JOBBEKSPERTEN: Mette Manus.

Jobbeksperten:

Ferie er viktig, og de fleste møter den med glede. Dette gjelder både ungdom som har lagt et skole- eller studieår bak seg, og voksne som har stått på aktivt gjennom jobb.

Vi trenger alle å lade opp batteriene. Også de arbeidssøkende trenger å koble av fra den ofte tunge prosessen det er å søke jobb.

 • Tre med suksess: – Dette bør nyutdannede gjøre

Reflekter over livet ditt

Folk er forskjellige og gjør derfor forskjellige ting i ferien sin. Økonomi styrer kanskje om du velger å reise og kjøpe deg opplevelser, men alle kan lage seg gode minner selv om det er lite budsjett å bruke.

Les også

Hver tredje student fullfører ikke utdanningen. Ole Martin (20) mener én faktor er avgjørende for å holde ut.

Uansett livssituasjon, bruk ferien til å reflektere rundt livet ditt. Hvor fornøyd er du med jobben din og hva vil du ha annerledes i livet? Hvordan kan du rett og slett bli mer fornøyd? Hva skal til for at du kan komme tilbake fra ferien og glede deg til å begynne på studier eller jobb? Hva kan du selv gjøre med situasjonen din og hvem kan hjelpe deg?

Det tar tid å nullstille seg etter travle hverdager. Lag ikke stress av å skulle gå gjennom livssituasjonen, men ta deg tid til å tenke gjennom og ha gode samtaler rundt det som tross alt betyr mye alt i livet: din livskvalitet.

Ha en flott og minnerik sommer!

Mette Manus

Publisert:
 1. Jobb og karriere
 2. Arbeidsliv
 3. Jobbekspertene
 4. Høyere utdanning
 5. Karriere

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 4. Disse korona­reglene gjelder nå

 5. 8 myter om koronavaksinen

 6. Derfor vil de ikke vaksinere seg