Det tok tre år og utallige visninger før de fant drømmehjemmet: – Da jeg oppdaget annonsen for denne leiligheten, sa jeg: «Der vil jeg bo!»

Åse Marie Gunnerud Håkonsen og Jørn Madsen har landet i toppleiligheten på Lilleborg i Oslo. Interiøret derimot, er i stadig forandring.

Åse Marie Gunnerud Håkonsen bor i en toppleilighet på 100 kvadratmeter i en blokk på Lilleborg i Oslo. Hun og mannen Jørn Madsen måtte lete i over tre år før de fant en leilighet begge falt for.
  • Ann Merete Slåttland
Publisert: Publisert:

Da Åse Marie Gunnerud Håkonsen og Jørn Madsen startet letingen etter et nytt sted å bo, skulle det ta tre år og utallige visninger før de fant drømmeleiligheten.

Å finne noe som begge falt for skulle vise seg å være utfordrende.

Håkonsen bor i en toppleilighet på 100 kvadratmeter i en blokk på Lilleborg i Oslo. Hun og mannen Jørn Madsen måtte lete i over tre år før de fant en leilighet begge falt for.

– Til slutt hadde vi egentlig gitt opp, men så oppdaget jeg annonsen for denne leiligheten. Da sa jeg: «Der vil jeg bo!», sier hun og legger til:

– Jeg sendte faktisk mannen på visning alene! Han virket ganske ambivalent da han kom hjem, men endte likevel opp med å by på leiligheten uten å ha konferert med meg først! Men da jeg så den nye boligen vår for første gang på ordentlig var jeg veldig glad for det, sier Håkonsen.

Sakral stemning

I utgangspunktet var ekteparet ute etter en leilighet med tre soverom, siden Madsen jobber hjemmefra og trenger et kontor. Men de endte altså opp med to soverom.

Til gjengjeld har de fått en kjempestor takterrasse som går rundt nesten hele leiligheten, der utsikten over hovedstaden og det grønne nærområdet på Lilleborg nesten gir en følelse av at man bor i et hus.

Med utgang fra kjøkkenet mot øst ligger den største terrassen. Der er det plass til grill, bordtennisbord, planter og sittegrupper. Og det var der paret hadde bryllupsfesten sin.

De store terrassedørene rundt hele stuen og kjøkkenet gjør at rommet bader i lys, og med den ekstra store takhøyden i stuen får man nesten en sakral følelse når man kommer inn.

Les også

Han ble lei av høye leiepriser og et hektisk Oslo-liv

Ti fordeler og ulemper ved å ha arbeidsplass på egen tomt.
Sofakroken er den plassen i leiligheten Håkonsen liker aller best. Beliggenheten ved elven, planløsningen i leiligheten, de store vinduene, takhøyden, den store terrassen og at de har plass til mange rundt spisebordet, er andre ting hun verdsetter. Stuebordet er et spesielt møbel. Det er over 100 år gammelt og kommer fra Chang Mai. Håkonsen fant både det og lenestolen ved siden av på Finn.no.
En liten dose orient, litt Palm Springs og en dæsj skandinavisk design, samt litt naturmaterialer er det som fungerer her.

Det er Håkonsen er som står for innredningen, og hun har mestret å skape et stilig, og samtidig koselig hjem med god stemning.

– Jeg prøvde en periode å lage et stramt hjem, med rene flater og få ting, men det fikk jeg rett og slett ikke til.

– Jeg tror man må kjenne litt på hvilke type miljø som gir ro i sjelen. For meg handler det om å bruke farger, og å blande stiler, materialer, strukturer, gammelt og nytt. En liten dose orient, litt Palm Springs og en dæsj skandinavisk design samt litt naturmaterialer er det som fungerer her.

Les også

Paret pusset opp eneboligen selv: – Fire dager før jeg skulle føde var vi uten trapp mellom første – og annenetasje.

Det lille gule huset i Asker har både skiftet farge og blitt større de siste årene.
Les også

De bodde seg inn noen år før de pusset opp: – Da vi flyttet inn her, var nok stilen min mye mer barnslig og sukkersøt

Stilen i boligen på Bygdøy har gått fra sukkersøt til voksen.

En ting inn, en ting ut

Håkonsen, som er sykepleier og for tiden tar en master i sosialt arbeid og kognitiv terapi, handler mye brukt og en del nytt. Men det er ikke slik at leiligheten blir overfylt som et resultat av shopping. Ektemannen er nemlig av den litt mer minimalistiske typen.

Små overraskende detaljer er med på å sette et personlig preg på interiøret. Den lille hånden beskriver Håkonsen som «noe mannen har kjøpt en eller annen gang».

– Jørn sier at hvis en ting skal inn, så må en annen ting ut. Jeg er impulsiv når det gjelder interiørkjøp, noe stilen min også bærer preg av. Det kan fungere veldig bra til tider, men også veldig dårlig. Da er jeg glad for å ha Finn.no, Blocket.se og Tise som kan by på nydelige skatter om man er litt tålmodig, men hvor jeg også kan selge det som ikke fungerer riktig så bra, sier Håkonsen.

Ekteparet har planer om å bo i leiligheten lenge, og selv om de i utgangspunktet kunne flytte rett inn da de tok over for to år siden, har de gjort noen endringer for å få det slik de vil ha det. Kjøkkenet er byttet ut, badet har fått badekar, ny vegg og servant, og en del vegger er blitt malt.

Ferdig kan nok 35-åringen likevel ikke si at hun er.

– Smertefullt interessert i interiør

– Nå ønsker jeg meg en stor seng og svarte vegghengte nattbord til soverommet. Noen nye farger blir det nok også etter hvert.

Madsen skyter inn med glimt i øyet at kona er smertefullt interessert i interiør. Til det sier hun:

– Jeg har lest om hjem som er i bevegelse, og begynner å forstå at mitt eget kanskje er et sånt, hvor det til stadighet er nye planer på gang. For meg er interiør et avbrekk og det har det vært siden jeg var liten og ommøblerte barnerommet mitt. Jeg har en hemmelig drøm om å jobbe med interiør, men trives samtidig veldig godt med jobben og studiene jeg allerede har. Så nå er interiør på en måte mitt fristed som jeg bruker relativt mye tid på, både hjemme og noen ganger hjemme hos andre.

Publisert:
  1. Arkitektur
  2. Bolig
  3. Interiør

Mest lest

  1. Kjerkol om omi­kron-smitten: Regjeringen er klar til å innføre nye til­tak

  2. Torsdagens Oilers-storkamp utsatt: – Kom ut av ingenting

  3. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

  4. Politiet tipset om at det ligger hånd­granater gjemt i skogs­område