Dette norske stedet er med på prestisjefylt internasjonal reiseliste

Etter noen år utenfor er Norge endelig tilbake på denne reiselisten.

LOFOTEN: Unstad ligger klemt inn i fjellene på Vestvågøy med flotte hvite sandstrender og gode surfebølger. Nå er Lofoten med på ny reiseliste.
  • Camilla Flaatten
    Camilla Flaatten
    Reisejournalist i Aftenposten og Schibsted. Jeg skriver om stort og smått innenfor reisefeltet, og reiser når jeg kan. Tips meg gjerne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bare tre måneder etter at Lofoten toppet New York Times’ nettutgave er det populære øygruppen i Nordland med på listen over de 52 reisemålene avisen anbefaler i 2017.

Lofoten er i selskap med Atacama-ørkenen i Chile, Canada, Agra i India, Zermatt i Sveits og Botswana for å nevne noen. Se hele listen her.

– Det er veldig spennende og utrolig gøy, men samtidig så skaper dette veldige forventninger og de forventningene skal vi innfri. Når vi får den type oppmerksomhet må vi være bevisste og ikke lene oss tilbake, det er kontinuerlig kamp for å levere videre, sier reiselivssjef Elisabeth Dreyer i Destination Lofoten.

OPPSLAG: Forsiden av New York Times' nettutgave i oktober, med surfing i Lofoten som ett av oppslagene.

Naturen, surfing og andre utendørsaktiviteter nevnes som årsaker til å besøke regionen, det samme gjør kunst- og kulturscenen, ifølge New York Times Travel.

– Det surfes året rundt, men denne vintersurfingen er veldig eksotisk og det er da verdenseliten gjerne kommer hit. Vi hadde besøkt av en som ønsket å bli fotografert i bølgene under nordlyset, det var helt utrolig, forteller Dreyer.

  • Hvor vil verdens største reiseguide sende deg i år?
Les også

Lonely Planet: Her er de ti beste landene i 2017

Hun er glad for at også galleriene får omtale av den store avisen.

– Vi har gallerier av høy klasse, slike du finner i store, urbane byer. Kunstnere kommer fra hele verden og blir inspirert av naturen og ikke minst lysvariasjonene, sier reiselivssjefen.

  • Vårt eget reisepanel har valgt sine reisefavoritter for 2017 – kunne du tenke deg å reise til noen av dem?
Les også

Reiseekspertenes tips til hvor du bør reise i 2017

Øker også på vinteren

Lofoten er et populært reisemål, særlig på sommerstid, men Dreyer ser at turismen på vinterstid er i ferd med å øke. Særlig er det asiatiske turister som kommer for nordlyset.

SURF'S UP: Surfing i Lofoten er blitt svært populært de siste årene. Særlig er vintersurfing en eksotisk trend som trekker verdenseliten til kysten.

– Men det er ganske høyt trykk av turister i Lofoten – er det plass til flere?

– Juli er det ganske fullt her, men ellers i året er det god plass. Tidligere tok hoteller og serveringssteder fri i høytiden, men den tiden er forbi. Nå merker vi høyere trykk året rundt, sier Dreyer.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Hun tror natur- og aktivitetsturistene blir viktige fremover.

– Vi er et lite land i den store sammenhengen og vi skal ikke kimse av denne typen oppmerksomhet slik lister gir. Dette er en næring i vekst og vi trenger den betalingsvillige gjesten som ser verdien i naturen og den renheten vi har her oppe. Det vil hjelpe oss å ta vare på den både nå og i kommende generasjon, mener Dreyer.

  • Du må se hjemmet hennes:
Les også

Kiteren Kari (38) bor i en meget oppgradert container i fjæra i Lofoten

  • Skal du reise til Lofoten snart? Da må du få med deg dette:
Les også

Bli med på havørnsafari i Lofoten

  • Se Anders Melchiors kortfilm om Unstad her:

Følg oss på Twitter @reisecamilla og på Instagram @reiseredaksjonen

Publisert: