– Jeg liker å skille meg ut, og kunne nok aldri bodd i et hvitt hjem

Olivia Angeline Fiskebeck (33) har med sin mørke og mystiske stil blitt en favoritt blant interiørinteresserte på Instagram. Forrige uke ble hun også kåret til Norges mest inspirerende instagrammer.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
Webtv - FVN

Klikk på bildet rett over for å se video av hjemmet til Olivia

– Alt jeg har gått igjennom dette året av sentimentale følelser rundt det å miste et hus, samlivsbrudd og alt det fører meg seg. Jeg forventet ikke å vinne, men når jeg hørte navnet mitt, så raste alle følelsene mine helt sammen, sier Olivia Angeline Fiskebeck. Det er litt over en uke siden hun ble kåret til Norges mest inspirerende instagrammer på Trendaften som ble arrangert av Fædrelandsvennen og Abito forrige helg.
I en konkurranse med flere hundre påmeldte instagramkontoer var det altså 33-åringen fra Kristiansand som gikk helt til topps.
– Bare å bli finalist med alle de store kontoene jeg har sett opp til så lenge var stort for meg, og så går jeg bort og vinner. Det er helt utrolig, og jeg er så stolt, sier hun.

Flyttet fra drømmehjemmet

Det er ikke mer enn ni måneder siden Fædrelandsvennen og Abito var på besøk hjemme hos Olivia Angeline i hennes nybygde enebolig på Justneshalvøya. Det som hun den gang omtalte som drømmehuset.
– Ja, det var jo drømmehuset det var. Jeg var med i hele byggeprosessen og fikk det akkurat som jeg ville, forteller Olivia. Men etter et samlivsbrudd tidligere i år, flyttet Olivia ut av drømmehuset, og kjøpte seg en fireroms leilighet litt lenger bort i gata.
– Jeg kjøpte her i nærheten for barnas skyld. Slik at de mer eller mindre kan løpe mellom hjemmene, sier hun.

Les også

Et huseventyr i vannkanten

Elise og Tommy Røyrås kan nærmest sitte med «tean i tanga» i sin egen stue

Den nye leiligheten på rundt 100 kvadrat var helt ny, lys og lekker. Men ikke helt etter Olivias smak.
– Nei, den var for lys og upersonlig for meg. Jeg liker å skille meg ut, og kunne nok aldri bodd i et hvitt hjem sier hun og ler.
Men det er ikke hele sannheten. For først og fremst handlet det om nedturen, om å flytte fra drømmehjemmet og familielivet og å etablere seg på nytt. Derfor ble det ekstra viktig å gjøre den nye leiligheten om til noe eget og mer personlig. Et prosjekt for å sortere følelsene litt bort.
Allerede samme dag som hun overtok leiligheten gikk hun i gang med oppussingen. Eikeparketten ble rever bort, de hvite veggene ble malt over, og det hvite kjøkkenet ble byttet ut. Råflott vil kanskje mange si, men for Olivia var det helt nødvendig.

Les også

Her er Synnøves beste ryddetips

Synnøve Skarbø er ryddeekspert. Hun har skrevet to bøker og har eget TV-program om hvordan du skal holde orden i huset.
Les også

-Jeg skulle i alle fall ikke bo i blokk

Emeline Benedicte Fredriksen hadde bestemt seg for at hun ikke ville bo i blokk.

Pusset opp selv

– Det høres kanskje verre ut enn det egentlig er. Golvet ble revet opp, nummerert, og tatt vare på. Kjøkkeninnredningen solgte jeg på finn.no, og på badet har jeg lagt flis oppå flis, sier Olivia og fortsetter: Selvfølgelig koster det å pusse opp, og jeg hadde et budsjett å forholde meg til.

Men ettersom hun har gjort det meste selv, har hun klart å holde kostnadene nede.
– Jeg kommer fra en nevenyttig familie, og det var viktig for meg å vise at damer også kan være handy og selvstendige. Jeg er vant til å ha det fint rundt meg, og måten jeg kunne få det til på var å gjøre så å si alt selv, sier hun.


Det første Olivia gjorde da hun overtok leiligheten var å rive opp eikegulvet. Ettersom hun har fått seg hund, var første prioritering at golvet måtte tåle en støyt. Derfor ble parketten byttet ut til fordel for et epoksy-golv.
– Jeg har malt med epoksy rett oppå betonggolvet som lå under parketten, og er superfornøyd med resultatet. Nå har jeg et slitesterkt golv jeg ikke trenger være redd for. Det er helt genialt og praktisk for meg som har en stor hund og barn.

Personlig hjem

Det er ingen hemmelighet at Olivia har en forkjærlighet for mørke farger. Derfor var det helt naturlig at kjøkkenet ble sort.
– Jeg har nok dratt det meste litt lengre i denne leiligheten med tanke på fargevalg, forteller Olivia.
De hvite veggene i leiligheten var noe av det første 34-åringen gjøv løs på. For med den mørke og mystiske stilen Olivia er kjent for, var det ikke noe alternativ å beholde veggene lyse. Fargene og kombinasjonene er nøye gjennomtenkt og Olivia har valgt mørke farger i hele leiligheten, bortsett fra i gangen. Den ble rosa.

– I stua har jeg valgt en blågrønn farge, som nesten kan oppleves som sort. På soverommet mitt har jeg valgt en blåtone, forteller hun.
Eneste stedet i leiligheten hvor man kan skimte litt av de lyse veggene er på barnas rom.
– Der har de fått velge litt selv, og jeg tenker det er helt fint at ikke har gått for like mørke farger som ellers i leiligheten, sier hun.
Fem uker brukte Olivia på å gjøre leiligheten mer personlig og særegen.
– Nå er den virkelig blitt et hjem for meg. Jeg har klart å forvandle den til et personlig hjem som er veldig meg.

Publisert: