Hun sliter med å takle livet som leder og småbarnsmor. Jobbeks­perten svarer

Mange frarådet henne å få barn så sent i livet. Og kritikerne fikk rett, ukens innsender sliter med å få hverdagen til å gå opp. Shutterstock

– Jobben interesserer meg ikke lenger. Og forholdet til mannen min er blitt helt flatt, skriver ukens innsender.

Publisert: Publisert:

Våre jobbeksperter svarer på spørsmål om karriere, jobb og ledelse. Still dine spørsmål til jobbekspertene ved å klikke deg inn på en av dem nederst i denne saken eller sende en mail til karrierekoden@schibsted.no. Merk emnefeltet med «Jobbeksperten».

Spørsmål: Jeg er en kvinne på 46 år som fikk barn etter at jeg fylte 42 år. Da hadde jeg gjort karriere i jobben og fått sjefsstillingen som jeg ønsket, og endelig traff jeg mannen jeg kunne tenke meg å stifte familie med. Vi fikk omsider to barn i løpet av fire år. Dette var en så stor glede at det først overskygget alt. Mannen min har også en krevende lederstilling og reiser mye i jobben. De siste to årene har vi knapt hatt to minutter sammen alene. Alt dreier seg om barn, jobb og det å få dagene til å strekke til. Noe de sjelden gjør. Lite søvn er det også blitt da den yngste hadde kolikk som baby, og fortsatt sover mest sammen med oss.

Jeg føler meg helt utslitt og har dårlig samvittighet for at jeg ikke klarer å nyte de deilige barna våre. Nå har jeg bare lyst til å sove, jobben interesserer meg ikke lenger. Forholdet til mannen min er blitt helt flatt. Samtidig synes jeg at det er et nederlag at jeg ikke takler dette bedre. Mange frarådet meg nemlig å få barn nummer to så sent i livet. Jeg merker at jeg sluntrer unna på jobben, og jeg klarer heller ikke å være så engasjert mor. I koronatiden har jeg hatt mye hjemmekontor, men det gjør meg til en dårligere leder og enda mer utslitt mor. Mannen min har reist mindre, men jobbet desto mer. Overfor familie og venner later jeg som om alt er bra, for dette er jo selvvalgt. Og andre ser ut til å takle alt, mens jeg bare ønsker å trekke dynen over hodet. Hjelp!

Hilsen utslitt småbarnsmor og karrierekvinne

Karriereveileder Mette Manus svarer ukens innsender. Aftenposten

Jobbeksperten:

Les hele saken med abonnement