Samsung bekrefter batteri og produksjon som årsak

Samsung bekrefter at problemene med Galaxy Note 7-modellen er grunnet batteritypen og produksjonsprosessen. Flere forbrukere har opplevd at telefonens batteri ble overopphetet og tok fyr.

Årsakene til feilen ved Samsung Galaxy Note 7 skyldes batterimodellen og produksjonsprosessen, melder selskapet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: Ahn Young-joon / TT / NTB Scanpix

 • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

700 forskere og ingeniører har testet over 200.000 telefoner og mer enn 30.000 batterier for å komme til bunns i hva som forårsaket feilen.

Om lag 1,000 forskjellige deler fra 450 forskjellige leverandører må til for å lage Galaxy Note 7. Samsung har ikke gått ut med hvem batterileverandøren er.

– Vi tar ansvar for ikke å ha klart å identifisere og bekrefte problemene som oppsto på grunn av batterimodellen og produksjonsprosessen, sier Samsung.

Les også

Samsung sender kunder brannsikre returpakker

Stoppet produksjonen

Kunngjøringen fra selskapet kom mandag etter at Samsung i fjor opplevde det nyhetsbyrået omtaler som en av de største produktfiaskoene noensinne.

Verdens største produsent av smarttelefoner tilbakekalte 2,5 millioner Note 7-telefoner i september i fjor, og i oktober stoppet selskapet all produksjon av modellen.

– Uansett hvilke deler vi bruker så ligger det overordnede ansvaret hos oss fordi vi ikke har forsikret oss om sikkerhet og kvalitet. Så langt synes ikke jeg det er riktig å skulle gå til sak mot noen, fortsetter Koh.

Les også

 1. Her er Samsungs nye super-TV-er

 2. På denne skolen har ikke elevene lov å bruke mobiltelefon i skoletiden

 3. Ny Samsung-telefon tok fyr på fly

Publisert:
 1. Samsung
 2. Mobiltelefoni
 3. Teknologimagasinet

Mest lest akkurat nå

 1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 2. Politiet frigir navn på de fem omkomne i hyttebrannen i Andøy

 3. Lastebil har veltet i Sandnes - føreren er nå ute

 4. Han fikk ALS: – Jeg blir levende begravet i min egen kropp

 5. Bilselger til­talt for å ha svindlet over 40 privat­personer, egen arbeids­giver og flere bedrifter

 6. NÅ: Regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen