Inviterte til julefeiring via finn.no

Responsen var overveldende. — Det er mange ensomme hjerter som sitter der alene og ikke har noen, sier Linn Pedersen.

Publisert: Publisert:

GÅRDSJUL: Via en gratisannonse på finn.no inviterte samboerne Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik til julefeiring på gården i Forradal på Hegra, Stjørdal. Responsen har vært enorm, forteller paret. Foto: ERLING SKJERVOLD

  • Kai Kristiansen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det var søndag kveld at samboerne Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik la ut den noe spesielle gi bort-annonsen på finn.no.

«Ikke råd, eller noen å feire jul med?», skriver paret i annonsen, der de inviterer til julaftenfeiring på gården i Forradal på Hegra, Stjørdal i Nord-Trøndelag.

MED OVERSKRIFTEN: Gis bort: Ikke råd, eller noen å feire jul med? Etterlyser et par fra Hegra i Nord-Trøndelag etter julegjester. Foto: Skjermdump finn.no

— Jeg og Asgeir bruker å feire jul sammen med min far. Det er trivelig, det, men litt stusslig når det bare er oss, sier Pedersen til Adressa.

  • Ti spørsmål og svar om hvorfor vi feirer jul

- Pokker ta, vi trør til!

Pedersen sier hun har merket seg flere saker i mediene om enslige forsørgere som ikke har råd til å dra på ferie, feire bursdagsselskap for barna eller kjøpe gaver til jul.

— Det er mange ensomme hjerter som sitter alene på julaften og ikke har noen, eller andre som ikke har råd til å feire jul. Vi tenkte: Pokker ta, vi trør til og inviterer! sier hun.

I annonsen tilbyr paret det de beskriver som en super helaften med godt selskap, god mat og en gave eller to. Siden de bor på en gård blir det også mulighet til å feire med tre hunder, fire katter, samt å hilse på hestene og hønsene i fjøset.

Håper det inspirerer

Siden søndag kveld har annonsen hatt over 127.000 visninger, og paret har fått flere titalls mailer. Både fra folk som roser initiativet, og fra folk som ønsker å komme og feire jul med dem.

DYREKJÆRE: Kvitvik og Pedersen har tre hunder og fire katter. - Gjestene som kommer julaften må gjerne ta med hunden, sier Pedersen. Foto: ERLING SKJERVOLD

— Responsen har vært helt enorm, langt større enn hva vi hadde forestilt oss. Vi håper dette kan bidra til at flere har lyst til å gjøre dette. At man i jula kan legge fordommene til side og feire jul sammen, enten man kjenner hverandre eller ikke, sier Pedersen.- Å vite at du er med å utgjøre en forskjell for et annet menneske, er veldig godt. Man trenger ikke å ha noe tilbake da, legger hun til.

Tungt å si nei til noen

Paret sier de har plass til fire ekstra gjester. Det blir med tungt hjerte de må si nei til noen.

— Vi skulle gjerne hatt plass til alle, men det går selvfølgelig ikke. Vi håper vi får muligheten til å treffe de som kommer litt i forkant og bli litt kjent før julaften.

Mens Kvitvik kommer fra en tradisjon med ribbe på julaften, har Pedersen vært vant til å få servert pinnekjøtt. Derfor har de selvsagt begge deler.

— Vi har selvfølgelig juletre, og så bruker vi å gi noe ekstra godt til dyrene før gavene åpnes. Etterpå leser vi kanskje et juleeventyr, ser en film eller spiller et spill, sier hun.

Kongerøkelse og Disney

- Hvilke minner har du fra julefeiringen da du var liten?

— Jeg brukte alltid å stå opp i seks, sjutida, da visste jeg at julestrømpen hang på peisen. Etterpå var det Disney-tegnefilmer, «Reisen til julestjernen» og «Tre nøtter til Askepott». Timene fra 11–12 og frem til middagen føltes uendelig lange. I tillegg hadde jeg en bestefar som absolutt skulle sove middagshvil før vi åpnet gavene. Og så husker jeg duften av kongerøkelse som moren min alltid ville ha.

_-

TRADISJON: En tradisjon på gården er å gi noe ekstra godt til hestene og hønsene i fjøset på julaften. Foto: ERLING SKJERVOLD

Hva synes din far om ideen?_

— Jeg ringte han før vi la ut annonsen, han syntes det var en veldig fin idé. Vi gleder oss kjempemye og er veldig spente. Når vi får ordnet lemmen til fjøset, kan vi kanskje flytte feiringen opp dit. Da hadde vi sluppet å si nei til så mange, sier Linn Pedersen.

Schibsted-avisene er i samme konsern som Finn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Du skrur på tv, og der ser du bussen din

  2. Han har skrevet mange fabelaktige bøker. Denne er så bra at det knapt kan gjøres bedre.

  3. – Ikke i tvil om at dette var et drapsforsøk

  4. Tar grep for at skolen skal holdes åpen

  5. Er det forsvarlig å reise mellom ulike kommuner slik situasjonen er akkurat nå? Vi svarte på lesernes spørsmål

  6. To nye smittetilfeller i Stavanger