Norge troner på pristoppen over nordiske spa-hoteller

Her er en guide til 16 steder du kan rømme mørketid og julestri.

riks000796108-Ek2e0RRSnb.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Åh, dette er balsam for sjelen, sukker Marianne Wentzel salig, lunt inntullet i myke håndklær.

Småbarnsmoren har unt seg et opphold på Holmen Fjordhotell Spa i Asker.

Her får hun ansiktsmassasje, etterfulgt av damp— og dyprensbehandling i diskret belysning – lavmælt og søvndyssende akkompagnert av lutt og bølgesus.- Jeg har prøvd de fleste behandlingene, og jeg liker dessuten godt å slappe av i bassengavdelingen. Der er det god plass, og man slipper følelsen av «sild i tønne». Det er viktig når man vil ha en pause fra hverdagsstresset, påpeker hun mens bakgrunnsklimpringen stille toner ut.

Holmen Fjordhotell i Asker har både tilreisende spagjester og nærboende stamgjester. I den tropetempererte bassengdelen treffer vi en avspent lokal gjeng, på et av sine sitt ukentlige spabesøk.

— Vi har vært her jevnlig de siste ti årene vi, forteller Anne Sophie Sæbø og dupper i takt med resten av boblebadgruppen.

riks000796110-K11nKchnp9.jpg

— Ja, vi er pensjonister altså – vi er over 80 år alle sammen, røper det spreke følget, som har tegnet årsmedlemskap.Et spamedlemskap gir fri benyttelse, på hverdager, av spaavdeling og treningsanlegg, og koster 600 kroner i måneden.

Vil du overnatte på spahotellet koster det imidlertid fra 1250 kroner pr. døgn, men da kan du få entré til spa, samt treretters middag inkludert i en pakkepris.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Gjennomsnittspriser

Gjennomsnittsprisen for overnatting på norske spahoteller ligger på rundt 1575 kroner pr. person pr. døgn i dobbeltrom, og dette er dyrest i Norden, ifølge hotellsøkesiden www.trivago.no.

— Inngang til spa er vanligvis inkludert hvis du betaler for et opphold på et nordisk spahotell, opplyser Kristin Estil Jacobsen hos Trivago.

riks000796118-De8fWrX7WF.jpg

Det varierer om frokost inngår i prisene Trivago har funnet.Trivagos oversikt viser at Island har Nordens rimeligste spatilbud – her er gjennomsnittsprisen 1031 kroner pr. natt.

Da må du selvsagt komme deg til sagaøya i tillegg, og det kan bli dyrt å fly.

— Men bestiller du for eksempel en langhelg på spahotell på Island, kan det faktisk likevel bli billigere enn en langhelg på spa i Norge, påpeker Jacobsen.

Opphold på spahoteller i de øvrige nordiske landene får du for gjennomsnittlig 1073 kroner pr. natt i Finland, 1332 kroner i snitt i Sverige, mens Danmark ligger i midtsjiktet med 1316 kroner i snitt pr. natt.

riks000796121-pgGFueIOtZ.jpg

Dejlig å være norskHos Hotell Axel Guldsmeden i København overnatter du for den danske gjennomsnittsprisen, og her kan du spise økologisk mat til frokost og knaske organisk snacks mens du kobler av i hotellets varmekulp.

— Spaavdelingen er populær – særlig i helgene, men her koster det 295 danske kroner ekstra for inngang til velværeavdelingen. Men da gjelder spaadgangen for hele oppholdet, opplyser Kirsten Aggersborg hos den københavnske Guldsmeden-avdelingen.

Den danske hotellkjeden har også åpnet en filial i Norge, og på Carlton Guldsmeden i Oslo er det lille tyrkisk-inspirerte hammam-spaet inkludert i prisen. Også her driver spahotellet etter det danske moderhotellets populære økologiske prinsipper.

— Vi har så mange norske gjester på de danske Guldsmeden-hotellene – det har vi faktisk alltid hatt. Det er en av grunnene til at vi åpnet i Norge, røper Kirsten Aggersborg.

riks000796116-8DBv_4Dnzb.jpg

Priseksempler på spahoteller i Norden Norge:

Farris Bad (Larvik):

Spapakken «Juleskrubb» koster fra 1090 per person. Pakken inkluderer én overnatting, frokost, inngang til spa og 25 minutter skrubb (når to booker sammen).

Quality Spa & Resort Norefjell:

Pris per person per døgn er fra 1670 kroner og inkluderer overnatting, frokost og middag. Dessuten får du badekåpe og tøfler, samt inngang til Bøeseter Bad & Trening og inngang til Velvære Spa.

Savalen Spa (Tynset):

«Luksus-Spaweekend» (fredag–søndag) koster fra 3895 kroner per person (v/minimum to personer) i «De-luxe»-rom.

Prisen inkluderer overnatting, fruktfat på rommet, aftensbuffé fredag kveld, frokost, lunsj og østerdalsbord/julebord på lørdag. Frokost/brunsj på søndag før avreise og fri bruk av hotellets velværebasseng og trimrom, samt tre spabehandlinger (fot de luxe, kurbad, Savalen Aromamasasje).

Holmen Fjordhotell (Asker):

Spaweekend (forutsetter overnatting fredag og lørdag) inkluderer fri entré til spaavdelingen, leie av badekåpe, håndkle og tøfler, samt treretters middag. Prisen er 1250 per person i dobbeltrom (1500 kroner i enkeltrom) per døgn.

The Thief (Oslo):

«The Thief Spa Indulgence»-pakke koster fra 1545 kroner per person og inkluderer én overnatting, inngang på TheThief Spa, 50 minutter massasje, samt frokost.

riks000796120-iEyl3trWmv.jpg

Sverige:Sankt Jörgens Park Resort & Spa (utenfor Göteborg):

«Getaway Spa» koster fra 1790 svenske kroner (= 1668 NOK) og inkluderer overnatting i dobbeltrom, treretters middag (drikke kommer i tillegg), frokost, inngang «Sport Club» med gym og gruppetreningspass.

Man får også tilgang til spa og Sankt Jörgens «Sparitual» og tilgang til SpaLounge med bassenger.

Comwell Varbergs Kurort (Varberg):

«Spa på riktigt»-pakken koster 3750 svenske kroner (= 3495 NOK) (hvis man er to personer) og inkluderer overnatting, frokost, middag, lunsjbuffé, spabehandling (35 minutter), badekåpe og tøfler, inngang til spa, gym og aktiviteter med instruktør.

Inngang til spaavdelingen gjelder både før og etter inn-/utsjekk.

Clarion Hotel Post (Göteborg):

Spapakken «Some extra» koster 1375 svenske kroner (= 1282 NOK) (per person per natt) og inkluderer overnatting, badekåpe på rommet, valgfri 40-minutters behandling, entré til "Skönhetsfabrikens varma källa" samt frokost.

Arken Hotel & Art Garden Spa (Göteborg):

«Stora Art Garden Spa»-pakken koster fra 2290 svenske kroner (= 2135 NOK) per person og inkluderer to overnattinger med frokost, fri tilgang til Art Garden Spa med bad, badstuer og aktivitetspass, to treretters middager, lunsjbuffé, samt lån av badekåpe og tøfler.

riks000796117-lc056WM3rC.jpg

Danmark: Hotel Viking Aqua, Spa & Wellness Resort (Kattegat/Sæby):

Spapakke inneholder fra én overnatting, treretters middag, frokost og entré til Aqua/ Spa og Fitnesscentret. Pris per person i dobbeltrom koster fra 995 danske kroner = 1162 NOK).

Bella Sky Comwell (København):

«Spa Delight»-pakke inneholder én overnatting (søndag-torsdag), frokost, treretters middag («Chef’s choice») eller buffé, samt inngang til Comwell Bella Spa med 35-minutters behandling.

Priser fra 1640 danske kroner (= 1915 NOK) per person i dobbeltrom.

Hotel Axel Guldsmeden (København):

Overnattingsprisene ligger på 1000–1400 danske kroner (= 1168 –1635 NOK) for et dobbeltrom, mens frokosten, som er hundre prosent økologisk, koster 170–190 danske kroner (= 199–222 NOK) (hverdag/helg).

For 295 danske kroner (= 344 NOK) får du adgang til hotellets spa.

Island:

Blue Lagoon Clinic Hotel (Grindavik):

Prisen ligger på 255 euro (= 2220 NOK) for overnatting i dobbeltrom og inkluderer frokost og inngang til Den blå lagune.

Den blå lagune er et utendørs geotermisk spa med mineralholdig vann, med tilhørende spa— og behandlingsklinikk.

Grand Hotel Reykjavik (Reykjavik):

«Reykjavík City break with Spa»-pakken koster fra 387 euro (= 3370 NOK) for tre netter og inkluderer del i dobbeltrom, frokostbuffé, velkomstdrink, inngang til Reykjavik Spa, 10 prosent avslag på behandlinger ved Reykjavik Spa, samt inngang til Laugardalur (svømmebasseng).

Finland:

Spa Hotel Rantasipi Aulanko (Hämeenlinna, 45 min fra Helsinki):

Priser fra 154 euro (= 1341 NOK) for del i standard dobbeltrom, inkludert frokostbuffé og fri bruk av sauna og spa.

Langvik Congress Wellness (Kirkkonummi, 30 minutter fra Helsinki):

En suite med sauna koster rundt 250 euro (= 2177 NOK) per person per døgn. Inngang til alle spa- og saunaavdelinger, samt frokost er inkludert i prisen.

(Listen er ikke komplett).

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les også:

Badeferie på Island i vinter?

- Ikke la deg lure av spa-resorter verden rundt

Her er stedene globetrotterne mener du bør reise neste år

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  2. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

  6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet