Denne forfalne hytta gikk 700.000 over takst: – Selgeren er ganske happy

173.000 kroner pr. kvadratmeter for ubeboelig hytte.

SLITEN HYTTE: Slik er hyttas fasade.
  • Kathrine Humberset
    Kathrine Humberset
    Forbrukerjournalist i Aftenposten og Schibsted. Skriver familieliv- og boligsaker. Tips meg gjerne om du har temaer jeg bør se nærmere på.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

«Forfallen hytte på solrik, vestvendt og flott tomt.»

Slik beskrives den 15 kvadratmeter store hytta på Lindøya i Indre Oslofjord som forrige uke lå til salgs på Finn.no for 1,9 millioner kroner.

Hytta, som står på festet tomt, består av kjøkken, stue og frittstående bod. Den ble bygget i 1930 og i dag er den ubeboelig.

Det til tross: Annonsen vekket interesse hos mange.

MEGLER: Marius Berger i Eie.

– Det var ca. 100 interessenter og 83 nedlastinger av salgsoppgaven. Hytta ble lagt ut mandag forrige uke og i går hadde annonsen 13.570 visninger, forteller megler i Eie, Marius Berger, som omtaler tallene som «formidable».

Visningen sist lørdag var godt besøkt, søndag kveld var budrunden i gang.

– Budrunden pågikk i over fem timer og ni personer var med. Det var intenst. Det startet på én million og endte på 2,6. Jeg tror selgeren er ganske happy, sier megleren.

LITEN: Hytten er 15 kvadratmeter stor og består av kjøkken og stue.

I april ble det vedtatt ny reguleringsplan for øyene Bleikøya, Lindøya og Nakholmen i Oslofjorden.

Den gule hytta, som helt klart har sett sine bedre dager, ble regulert til fritidsbolig. Det betyr at man i henhold til lovverket kan bygge hytte med grunnflate på inntil 40 kvadratmeter.

– Her har man med andre ord kjøpt en tomt til en fremtidig hytte. Hadde det stått en oppegående hytte der fra før, ville prisen ligget på 3,5 til fire millioner kroner, sier megleren.

Han mener beliggenheten, solforholdene og sjøutsikt over Oslofjorden, var avgjørende for prisen.

– Kjøperen er kjempefornøyd og gleder seg til å starte prosjekteringen av ny hytte. Vedkommende var hoppende glad for tilslaget.

Berger opplever en enorm interesse for hyttene i Oslofjorden, uansett standard.

– For bare få år siden var det 100 personer som hadde lagret søk på Finn.no for disse hyttene. Nå har tallet bikket 1000. Folk ønsker kort avstand til og fra byen. I stedet for å sitte tre timer i bil, tar det tyve minutter med lokalferge fra Aker brygge.

Den største kjøpegruppen er ifølge megleren barnefamilier bosatt i sentrum.

– Det handler om at de gjerne bor i små leiligheter og ønsker en grønn flekk. Den andre kjøpegruppen er folk godt opp i årene som ønsker seg noe lettvint.

EKSPERT: Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

Boligekspert: – Ikke overrasket

– Jeg er ikke overrasket over denne prisen i det hele tatt. Selv om det er en høy pris, er det fremdeles en billig sjøhytte. Det er ikke siste gang vi vil komme til å se lignende eksempler, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

Han fortsetter:

– Man betaler for beliggenheten, ikke hytta. Her er det veldig kort vei til Oslo, som bare ligger en liten båttur unna. Kvaliteten på badevannet er også blitt bedre de siste årene.

Ifølge målinger Prognosesenteret har gjort i år, ønsker 40.000 husholdninger hytte ved sjøen. Det er ny rekord. Mange faller imidlertid fra på grunn av prisnivået.

– Så lenge etterspørselen er mye større enn tilbudssiden, vil prisene fortsette å stige i de populære områdene, tror han.

Likevel: Det skal ikke mye til før en hytte ved sjøen er vanskelig å selge, sier han.

– Hvilken vei hytten ligger, utsikt, solforhold, naboer, båtplass og reisevei er faktorer som har mye å si for interessen rundt en hytte. Disse faktorene gjør at det er store forskjeller i popularitet – selv om hyttene ligger i samme område.

STOR TOMT: – Man betaler for beliggenheten, ikke hytta, sier Øye. Det er kun 40 meter fra hytta og ned til sjøen.
Publisert: