Så enkelt kan du endre et helt hjem

Lenge har norske hjem vært preget av rene flater og få tekstiler, men nå skjer det en endring. Det er igjen tid for gulvtepper, ryer og gardiner!

  • Renate Larsen Lorentzen
    Blogger om interiør i hjemmet, og gir enkle og forståelige tips til ulike anledninger og temaer. instagram:@casachicks
Publisert: Publisert:

Det er sommer og vi nyter mange dager ute og på reise. Når vi er hjemme, er det herlig med enkle flater å rengjøre. Det går raskt, og er enkelt å holde. Lenge har norske hjem vært preget av rene flater og få tekstiler, men nå skjer det en endring. Det er igjen tid for gulvtepper, ryer og gardiner!

Mulig vi savner den litt lune og varme følelsen, et gulvteppe og gardiner tilfører et hjem. Vi tør å utfordre oss selv, både med farger og mønstre.

Det gjør det enklere å samle ulike soner i hjemmet ditt, ved å tilføre det gulvtepper. Du skiller f. eks. elegant mellom stue, spisestue og tv-sone, som ofte kan være i samme rom.

Tenk nøye over farge, mønster og kvalitet, før du går i gang. Skal teppene ligge i samme rom, bør du holde deg i samme fargeskala, om du ikke ønsker å skape kaos eller for store kontraster. Bruker du mønster på ett teppe, som hos oss under spisestuen, så bør resten være mer nøytrale.

Før gulvteppe.

Bruk store nok tepper, for å beholde den gode romfølelsen. Mål opp! Vi har lagt to tepper under vår sofagruppe, for å få det stort nok. Og fargevalget er bevisst, nettopp for å beholde roen vi ønsker i hjemmet vårt.

Før gulvteppe.

De ulike materialvalgene er bevisst. Under spisebordet har vi valgt et røft teppe, som tåler det meste, da det er håndlaget av resirkulert armytelt. Praktisk for oss med små barn! Ute, under tak, har vi gått for et Sisal-teppe, som tåler litt mer fukt. Dette tas også inn og brukes i vår vinterhage resten av året. Under sofagruppen har vi lagt to håndsydde ulltepper, som det nesten er obligatorisk å gå barføtt på! Helt fantastisk kvalitet, og en ren nytelse når roen skal opprettholdes. Alle teppene rengjøres enkelt ved støvsuging. Hurra!

Vårt hjem er blitt nytt, kun ved hjelp av gulvtepper. Og til høsten tør jeg å fylle på med mørkere gardiner, det er jeg helt sikker på. Fortsatt god sommer alle sammen!

Les også av Renate Larsen Lorentzen:

Slik lykkes du på Insta

Nå er terrassen den nye hagen

– Så typisk at det ble rosa

Konfirmasjonsbord på budsjett

Slik får du naturen inn i interiøret

Publisert:
  1. Abito

Mest lest

  1. Dette kan Lyse gjøre for å dempe strømsjokket

  2. FHI tror tiltak har begrenset effekt mot omikronvarianten

  3. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

  4. Snøvær skapte problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon