Kvinneledere i Ap mener Giske skader partiet

Arbeiderpartiets kvinnepolitiske ledere i Rogaland, Hordaland, Troms og Finnmark mener alle det er for tidlig for et nytt toppverv for Trond Giske.

Flere kvinnledere i Ap mener det er for tidlig til å gi Trond Giske et nytt toppverv i partiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg hadde ønsket at Trond Giske selv så at han skader partiet vårt med det han gjør nå, sier Siv-Len Strandskog, leder i Rogalands Aps kvinnenettverk, til VG.

I likhet med sine kolleger i Troms, Hordaland og Finnmark mener hun det er for tidlig for å gi et nytt toppverv til den tidligere Ap-nestlederen, som gikk av etter å ha brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering.

– Jeg tenker på varslerne. Og jeg tror det er uklokt å ta ham inn i varmen igjen så tidlig med tanke på valget. Jeg tror mange velgere vil reagere på at han er på lista igjen, sier Lene Pilskog, kvinnepolitisk leder i Hordaland, til samme avis.

Etter at det tidligere i år ble slått fast fra øverste hold at det ikke lenger var noe i veien for Giskes «fulle deltakelse» i Ap, har 52-åringen lansert sitt kandidatur til posisjonen som ny nestleder i partiet største fylkeslag, nemlig Trøndelag Ap.

Klokken 9.30 onsdag møtes valgkomiteen i fylkeslaget for å prøve å bli enige om hvorvidt Giske skal innstilles som ny nestleder eller ikke. Kandidaturet hans ble lansert så sent som mandag, noe som ifølge VGs kilder ble møtt med skarpe protester.

Kvinnelederen i Trøndelag Ap, Marit Bjerkås, vil overfor avisen ikke kommentere hvorvidt det er for tidlig å ta Giske inn i varmen igjen.

Siv-Len Strandskog, leder i Rogalands Aps kvinnenettverk, er kritisk til Trond Giskes mulige comeback.
Publisert:
  1. Trond Giske
  2. Seksuell trakassering
  3. Siv-Len Strandskog

Mest lest akkurat nå

  1. Hundvågtunnelen stengt av oljelekkasje

  2. Åpner grønne ferjekaier i Ryfylke

  3. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

  4. Alle i Sandnes fikk uvanlig papiravis mandag

  5. Ap: – Hvordan vet Høyre at hundrevis av arbeids­plasser forsvant til Fornebu?

  6. Skal man se én utstilling før dette året tar slutt skal man se denne!