Giske og Støre forberedt på flere varsler

Trond Giske sier han er forberedt på at det kan komme flere historier om ham fra kvinner. Også Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det kan komme flere saker.

Både Jonas Gahr Støre og Trond Giske er forberedt på at det kan komme nye varsler. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi understreker at de som har historier å fortelle, som de har opplevd i Arbeiderpartiet med den ene eller den andre, de kan melde fra, og de skal bli behandlet på en trygg, måte, sa Støre på Dagsrevyen. Han sier det kan komme flere saker.

Også nestleder Trond Giske er innstilt på at det kan være flere som har historier de vil dele.

– Ja, det må jeg være forberedt på og det er helt riktig at det blir sagt fra, sier han til Adresseavisen. Han kom med tilsvarende uttalelser til flere medier torsdag.

Torsdag kveld holdt Støre en orientering om varslingssakene for partiets sentralstyre etter en hasteinnkalling. Møtet, som ble holdt klokken 21.30, var ifølge Dagens Næringsliv et telefonmøte. Det har foreløpig ikke kommet noen uttalelse fra partiet eller fra noen av dem som deltok på møtet.

Les også

Støre: – Giske må nå vise seg tilliten verdig

Må vise seg tilliten verdig

Både Giske og Støre er tydelige på at Giske må bevise at han er verdig den tilliten nestledervervet innebærer.

– Jeg innser at dette svekker tilliten til meg, og at jeg må gjøre en stor innsats for å bygge opp den tilliten igjen. Det er bare tiden som vil vise om jeg lykkes med det, sier Giske.

Fortsatt er det lite som er kjent om det konkrete innholdet i varslene som har kommet inn om Giske. Reaksjonen overfor nestlederen kommer etter en «samlet vurdering», og etter at partiledelsen både har lyttet til varslerne og hørt Giskes versjon, sa Støre til NTB torsdag.

– Vi kan ikke gjengi innholdet i varsler som er gitt i fortrolighet. Sånn må det være. Hvis varslere skulle oppleve at det er en konsekvens, tror jeg det ville begrense varslere, sa Støre.

Les også

Giske legger seg flat og beklager oppførselen

Les også

Full oppvask i Ap etter Giske-varsler

Støtte etter beklagelse

Flere partikolleger sier det er positivt at Giske har gått ut og beklaget oppførselen sin.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske på Dagsrevyen.

– Beklagelsen fra Giske var sterk og ekte. Jeg har full tillit til den måten Stenseng og Støre har håndtert dette på. Det er viktig at folk i Ap føler at det å varsle er trygt, sier lederen i Telemark Arbeiderparti, stortingsrepresentant Terje Aasland til NRK.

– God beklagelse. Jeg har full tillit til Giske. Håndteringen har vært riktig, sier leder Jon Rolf Næss i Aust-Agder Ap.

Publisert:
  1. Trond Giske
  2. Arbeiderpartiet (Ap)
  3. Politikk
  4. Jonas Gahr Støre

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehager og skoler i Stavanger settes på rødt tiltaksnivå – holder stengt onsdag

  2. Tiltakene på Nord-Jæren videreføres: – Vi sitter klare med både brems og gasspedal

  3. Det var advokat Tor Kjærvik som ble funnet drept på Røa i Oslo

  4. «Alt jeg savner under koronaen, er egentlig ikke det jeg savner»

  5. – Vi tar ikke sjansen på å arrangere konsert nå

  6. «Tidenes kulturpolitiske skandale»