Tverrpolitisk støtte til FM-forlengelse

Både Aps Trond Giske, Frps Morten Wold og dab-kritiker Thor Viksveen ønsker forlenget levetid for FM-nettet etter at Kulturdepartementet ba om en ny utredning.

189 lokalradiostasjoner har tillatelse til å fortsette med å sende på FM, foreløpig ut 2021. Kulturdepartementet ber imidlertid om utredning med mulighet for forlengelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– En eventuell FM-forlengelse til ut 2031 er det eneste riktige her, sier journalist og tidligere NTB-sjef Thor Viksveen til Klassekampen.

189 lokalradiostasjoner har tillatelse til å fortsette med å sende på FM, foreløpig ut 2021. Mandag skrev avisen imidlertid at Kulturdepartementet har bedt Medietilsynet om å utrede hva som taler for og mot at lokalradio får anledning til å fortsette på FM etter 2021.

Når regjeringen vurderer å forlenge konsesjonen, er det en håndsrekning til de små lokalradiostasjonene, mener Viksveen. Også Morten Wold (Frp) i kulturkomiteen på Stortinget støtter en forlengelse til 2031.

Trond Giske, medie­politisk talsperson i Arbeiderpartiet, sier at også han stiller seg positiv til regjeringens ønske om utredning, selv om det var under den rødgrønne regjeringen i 2011 at beslutningen om å slukke FM-nettet ble gjort.

– I ettertid kan man se at beslutningen om ble gjort på feil grunnlag, sier han. Han understreker at han som kulturminister fram til 2009, var skeptisk til dab-omleggingen.

Publisert:
 1. DAB
 2. Radio
 3. Trond Giske
 4. Mediepolitikk
 5. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Framskynder møte – vurderer lokale tiltak etter smitteutbrudd på utesteder og private fester

 2. Kommunen fjerner de ansattes p-plass og åpner bobilcamp på rådhuset

 3. Kruse Smith vant kontrakt til over 100 millioner

 4. Byrådet i Oslo har falt

 5. Kraftig smittehopp på Nord-Jæren: Mange smittetilfeller knyttes til utested

 6. Leardal Medicals planer om nybygg i Stavanger bør enkelt få politisk grønt lys