Forsikringsskadene renner inn etter flommen på Sørlandet

Sørlandet har fått gjennomgå etter ekstremværet som rammet i helgen. Her kjører en gammel lastebil i vannmassene ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

IF skadeforsikring har mottatt nærmere 500 skademeldinger i kjølvannet av flommen som herjet i Agder og Rogaland i helgen. 

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Beboere på Sørlandet har hatt dramatiske dager med oversvømmelser i hus, jordras og stengte veier etter helgens kraftige nedbør.

Onsdag melder IF skadeforsikring at de i dagene etter flommen har mottatt rundt 300 bygningsskader, 100 bedriftsskader, 50 bilskader og rundt 20 båtskader.

– Vi nærmer oss estimatet vårt på 500 skader, sier Emma Elisabeth Vennesland, selskapets assisterende informasjonsdirektør, i en pressemelding.

De fleste skadene er meldt inn fra Agder og områdene rundt Kristiansand. I tillegg er det meldt inn flere skader i Farsund, Lyngdal og Vanse, som også ble hardt rammet.

IFs tall kommer i etterkant av tirsdagens tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool. Disse tallene viste at forsikringsselskapene hittil hadde mottatt 2.300 flomskademeldinger, til en verdi av om lag 250 millioner kroner. I tillegg kommer skader på biler og båter.

Tallene viste også at mange av flomskadene er svært omfattende, og at tallet vil fortsette å stige.

Ifølge Vennesland er det er vanskelig å få oversikt over skadene og skadekostnadene før vannet trekker seg tilbake. Situasjonen er fremdeles dramatisk for mange, og enkelte har ennå ikke fått besøk av skadesaneringsfirma på grunn av stengte veier.

Værprognosene for de neste dagene viser imidlertid tørt og fint vær, noe som vil hjelpe landsdelen å kvitte seg med de største vannmengdene.

Les også

 1. – Kjære grunneiere i Tveit, kan jeg være snill å få kjøpt et stykke trygg jord?

 2. Flomskader for langt over 100 millioner

Publisert:
 1. Farsund
 2. Lyngdal
 3. Kristiansand
 4. Vær

Mest lest akkurat nå

 1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 2. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 3. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei

 4. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 5. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 6. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland