Politiet avslutter økt beredskap i påskefjellet

Sør-Øst politidistrikt har valgt å avslutte bevæpningen i distriktene der det er nå er mange påsketurister, men økt beredskap opprettholdes i de store byene

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Politiet besluttet fredag å innføre midlertidig bevæpning i de største byene samt på Oslo lufthavn etter lastebilangrepet i Stockholm, men lørdag ettermiddag blir beredskapen justert ned.

– Vi har nå fått en ny trusselvurdering fra Politidirektoratet og PST, og det er ingenting som tyder på at det er nødvendig med en bevæpning i hele politidistriktet, sier politimester Christine Fossen til NRK.

– Vi har fortsatt patruljer ute, men i løpet av ettermiddagen vil de ikke lenger være bevæpnet i påskefjellet. Men vi opprettholder fortsatt økt beredskap ved flyplasser og fergeanløp, legger hun til.

Sør-Øst politidistrikt omfatter fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark.

PST vurderer

Etter angrepet i Stockholm innførte alle politidistriktene økt patruljering, mens noen politimestre besluttet bevæpning av patruljer på utsatte steder. Politiet er nå bevæpnet i byene Oslo, Bergen og Trondheim, samt på Oslo lufthavn. Politiet i Sør-Vest, som omfatter Stavanger, valgte å ikke innføre bevæpning.

PST opplyste fredag at de fortløpende vurderer om hendelsen i Stockholm påvirker trusselbildet i Norge. Justisdepartementet opplyser lørdag ettermiddag at PST ikke har endret sin vurdering av terrortrusselbildet mot Norge.

– Jeg har full tillit til de vurderingene som politiet gjør med hensyn til bevæpning av politimannskapene, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp).

Det er foreløpig uklart hvor lenge den midlertidige bevæpningen vil gjelde. Det vurderes fortløpende.

Ikke økt trusselbilde i Norge

Politidirektoratet opplyser lørdag at bevæpningen i de store byene er på samme nivå som ble innført fredag kveld.

– Vi har vært i kontakt med svensk politi på morgenkvisten og har fått rapportert at det har vært rolig gjennom natten. Det er ikke noen ytterligere dramatikk. Etterforskningen pågår jo for fullt, og det kan ta tid. Det er ikke noe som knytter denne hendelsen til Norge. Det er ingen forhøyet trusselsituasjon i Norge, slik vi vurderer det, sier beredskapssjef Knut Smedsrud i Politidirektoratet til NRK.

Publisert:
 1. Politiet
 2. Bevæpning
 3. PST
 4. Stockholm
 5. Terrorberedskap

Mest lest akkurat nå

 1. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

 2. Har du sett nordlys i kveld?

 3. Nordlyset danset på høsthimmelen

 4. 20 vil bli ny Kolumbus-sjef

 5. Fugler ved Breiavatnet ble matet med ukokt ris

 6. Lagmannsretten nekter å behandle drapsforsøkssak