Valgforskere: - Overraskende og oppsiktsvekkende valg

Valgforsker Bernt Aardal sier det er oppsiktsvekkende dersom Per-Willy Amundsen (Frp) kommer inn i samme departement som Sylvi Listhaug. Frank Aarebrot er overrasket over byttet av oljeminister.

Per-Willy Amundsen (bildet) skal være tiltenkt rollen som ny justisminister etter Anders Anundsen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Aarebrot er overrasket over at Tord Lien (Frp) skal være på vei bort fra jobben som olje- og energiminister, skriver VG.

Les også

Frp skifter statsråder

– Han har profilert partiet på en rolig og fin måte. Og så er han fra Nord-Norge. Det er der oljekampen foregår nå, sier han. Professoren synes derimot det er mindre overraskende at justisminister Anders Anundsen (Frp) byttes ut. Han mener Anundsen har vært lite tydelig.

– Han sender statssekretæren på vanskelige debatter, i stedet for å komme selv. Man må være til stede i det moderne kommunikasjonssamfunnet. Det har ikke han vært.

Valgforsker Bernt Aardal synes valget av Anundsens avløser er oppsiktsvekkende. Etter det NTB erfarer, er det Per-Willy Amundsen som overtar justisministerposten.

Les også

Klart for klimakamp i Frp

– Amundsen er en profilert innvandringskritiker, og når de allerede har Listhaug der, vil dette være en skjerpelse i favør av Frp. Det ser oppsiktsvekkende ut når vi ser hvor omstridt Listhaug er, sier Aardal, som er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Ordfører Terje Søviknes (Frp) i Os skal være tiltenkt vervet som ny olje- og energiminister. (©NTB)

Publisert: