Bompenger: Carl I. Hagen mener Frp bør ut av regjeringen om nødvendig

Landsstyret i Frp er innkalt for å drøfte bompenger. Carl I. Hagen mener partiet må trekke seg fra regjeringen om ikke Frp får betydelig gjennomslag.

Carl I. Hagen ser ikke bort fra at Frp må trekke seg fra regjeringen om partiet ikke får gjennomslag om bompenger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

På Frps landsmøte i april fikk Hagen partiet med seg på et krav om at oljepenger må brukes for å slette all bompengegjeld.

Til TV 2 sier han at han håper de andre tre regjeringspartiene tar Frps syn på alvor, og at de forstår hvor stor misnøyen er i partiet.

– Vi er nødt til å få så betydelige gjennomslag at vi kan gå med hodet hevet inn i valgkampen, sier Hagen.

Han mener de andre tre partiene også bør se det som en utfordring for vårt demokratiske system hvis bompengepartier får stor oppslutning, og at det vil bli en utfordring for stabiliteten.

Om ikke Venstre, Høyre og KrF gir Frp et betydelig gjennomslag, mener Hagen at det kan ende med at partiet går ut av regjeringen.

– Jeg ser ikke bort ifra at vi må ut av regjering, sier han.

Det ekstraordinære landsstyremøtet som Siv Jensen har innkalt til, finner sted neste onsdag. I innkallelsen som ble sendt ut torsdag, heter det at dagsorden er den politiske situasjonen omkring bompenger, og at partilederen ønsker å gi en oppdatering om saken.

Publisert:
  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Bompenger

Mest lest akkurat nå

  1. – En kollektiv kollaps, nå må vi gå i oss selv

  2. Se målene: Haaland scoret to og ble cup­mester i Tyskland

  3. Israelske styrker inn på Gazastripen

  4. Den beste skule­poli­tikken? Gi skulen fred. Gå i karan­tene

  5. Vikingbørsen: Det florerer med toere etter ydmykelsen

  6. 15-åring knuste rekorden til Jakob Ingebrigtsen