Generalmajor Eirik Johan Kristoffersen blir ny forsvarssjef

Generalmajor Eirik Kristoffersen (51) ble tirsdag presentert som ny forsvarssjef. Han overtar etter avtroppende Haakon Bruun-Hanssen.

Generalmajor Eirik Johan Kristoffersen ble tirsdag formiddag presentert som ny forsvarssjef.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Nåværende forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen (t.v.) går av etter sommeren. Hans etterfølger blir generalmajor Eirik Kristoffersen (t.h.).
iconDenne artikkelen er over to år gammel

51 år gamle Kristoffersen kommer fra stillingen som sjef for Hæren, hvor han har vært siden august.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, det er et stort ansvar å bli øverste militære sjef i en sikkerhetspolitisk usikker tid. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og utvikle Forsvaret videre, sier Kristoffersen i en pressemelding.

Fra før av har Kristoffersen erfaring fra Spesialstyrkene, Forsvarets operative hovedkvarter, Heimevernet, samt lang erfaring fra en rekke internasjonale operasjoner.

Han ble i 2011 dekorert med Krigskorset med sverd – den høyest rangerte utmerkelsen i Norge.

Tirsdag formiddag ble Kristoffersen presentert som forsvarssjef, og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) var til stede under presentasjonen.

– Kristoffersen har satt tydelig spor etter seg der han har vært. Han har vist meget gode resultater i Forsvarets spesialstyrker og som sjef for HV. I sin korte tid som sjef for Hæren har han sørget for at oppbyggingen av Finnmark Landforsvar nå ligger foran plan, sier Frank Bakke-Jensen.

Haakon Bruun-Hanssen, som fyller 60 år i juli, går av etter nærmere sju år som forsvarssjef. Han blir i stillingen fram til august.

Publisert: