Politiet har endret taktikk i etterforskningen av Lørenskog-bortføringen

Politiets etterforskning av Lørenskog-bortføringen har endret karakter, mener politiinspektør Tommy Brøske som sier at de graver dypere enn tidligere.

Politiinspektør Tommy Brøske sier til Dagbladet at etterforskningen av Lørenskog-bortføringen har endret karakter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Onsdag denne uken opplyste politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt at de hadde endret hovedteori bak bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Hovedhypotesen er at Hagen er drept, og at bortføringen kan være fingert.

I et intervju med Dagbladet lørdag , forteller politiinspektøren at det så langt er gjennomført rundt 400 avhør siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

I april var omkring 250 personer avhørt. Siden den gang har ytterligere 150 nye avhør av omtrent like mange personer blitt gjennomført.

Ifølge politiinspektøren viser dette at etterforskningen har endret karakter. Og at de nå graver dypere enn før mens det tidligere har vært fokus på raske ledetråder.

– Antallet siden april sier noe om utviklingen i saken, og at det fremdeles er et betydelig trykk i etterforskning. Antallet knyttes også til en ny fase hvor vi ser på andre vitner enn de som er avhørt fra tidligere, sier Brøske til avisen.

Publisert:
  1. Anne-Elisabeth Hagen

Mest lest akkurat nå

  1. Da den hostende babyen ble lagt inn, ble legene forbløffet. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

  2. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år

  3. Hyllet Viking-innbytterne etter Molde-poeng: – Impon­erende

  4. Båt på grunn ved Sandøya i Stavanger

  5. FHI: Nedgang i hjerte­sykdommer under pandemien

  6. Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel