Fortsatt redusert beredskap med ambulansefly

Ambulanseflyberedskapen er mandag på dagtid noe lavere enn normalt, med fem-seks fly tilgjengelig.

Publisert: Publisert:

Ambulanseflyberedskapen vil mandag på dagtid variere mellom fem (fire kortbane) til seks (fem kortbane) fly. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

  • NTB

Beredskapen vil variere mellom fem (fire kortbane) og seks (fem kortbane) fly. I tillegg er det fire ekstra fly i reserve, som kun kan operere på langbaner.

Normalberedskapen er ni fly på dagtid, hvorav åtte fly skal være kortbaneressurser, opplyser Luftambulansetjenesten mandag morgen.

Beredskapen varierer

Helseforetaket velger nå å kun gi et mer generelt bilde av den planlagte flyberedskapen ettersom den ofte varierer mye gjennom dagen. Faktorer som oppdragsmengde, arbeids- og hviletidsbestemmelser, teknisk, vær og ulike tidspunkter for vaktbytter bidrar til at beredskapen hele tiden varierer.

Luftambulansetjenesten understreker at alle de nye ambulanseflyene i tjenesten, bortsett fra det nye jetflyet, kan lande på flyplasser med kort bane (800 meter). Flyene som er hentet inn ekstra, kan ikke lande på kortbane, men avlaster kortbaneflyene ved å ta oppdrag som går mellom to store flyplasser. I Nord-Norge går rundt 60 prosent av alle oppdrag med ambulansefly mellom to store flyplasser.

Trening

Av hensyn til beredskapen vil oppdrag med lav hastegrad i perioder måtte bli utsatt eller utført av andre ambulanseressurser.

Selskapet Babcock overtok 1. juli ambulanseflytjenesten i Norge. Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som hadde drevet tjenesten i 25 år.

De første to ukene i juli må det gjennomføres pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte. Det betyr at det er redusert tilgang på mannskap mens treningen pågår.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

  2. Arbeidsulykke på Jærvegen

  3. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

  4. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

  5. Oransjeri: Sydenstemning hjemme i hagen

  6. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

  1. Beredskap
  2. Fly
  3. Babcock