Dronning Sonja fyller 82 år

Dronning Sonja feirer torsdag 82-årsdagen i privat regi før hun besøker Festspillene på Helgeland til helgen.

Dronning Sonja markerer 82-årsdagen sin privat 4. juli. Her under et besøk ved Apalløkka skole i Oslo i desember 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
4. juli fyller dronning Sonja 82 år. Her er hun ved folkefest i barnehagen på Værøy i juni 2018. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Under Åpent slott i år kan man se eksklusive antrekk og personlige gjenstander. Bildet fra festsalen viser kjoler fra dronning Maud og dronning Sonja. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

I motsetning til ved den omfattende to dager lange 80-årsfeiringen til kongeparet i 2017, blir det kun en privat markering i år, får NTB opplyst av assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet.

Også i fjor holdt dronningen fødselsdagsmarkeringen privat.

Til helgen skal dronningen besøke Festspillene på Helgeland, og mandag deltar hun på markeringen av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest sitt 15-årsjubileum.

Dronningen var i starten av juni sykmeldt på grunn av en infeksjon i foten, og deltok derfor ikke ved statsbesøket fra Sør-Korea.

Men den nyslåtte 82-åringen kom seg raskt, og reiste senere samme måned sammen med kongen på fylkestur i Hordaland. Kongeparet tilbrakte de første dagene i Hardanger med kongeskipet Norge, før de dro videre til Jondal, Odda, Granvin, Ulvik og Askøy.

I sommer er dronningen også i sentrum av en utstilling for besøkende på slottet. Hver sommer åpner kongeparet slottet for publikum. I år markeres dronning Mauds fødsel med utstillingen «Dronningmøter», hvor dronning Maud og dronning Sonja møtes i ulike iscenesatte situasjoner.

Publisert: