Fylkesleder i KrF mener partiet bør vurdere å gå ut av regjeringen

Etter bioteknologinederlaget i Stortinget mener KrFs fylkesleder i Troms og Finnmark at partiet bør vurdere å gå ut av regjeringen.

Publisert: Publisert:

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), fra venstre, sammen med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: NTB Scanpix

  • NTB

– Jeg mener KrF nå bør vurdere å gå ut av regjering på grunn av denne prinsippsaken som er viktig for oss, og fordi Høyre og Venstre ikke har overholdt Granavolden-plattformen, sier fylkesleder Truls Olufsen-Mehus til TV 2.

Flere representanter fra de andre regjeringspartiene valgte å stemme for endringene i bioteknologiloven. Også gruppeleder Magnar Mæland i KrF i Gjesdal kommune mener at partiets smertegrense er nær.

– Vi er en del av en regjering, vi hadde en regjeringsplattform. Nå ser vi hvor det har endt i dag. Det er ikke bra, sier han til kanalen.

KrFs 2. nestleder, Ingelin Noresjø, er uenig i at partiet bør vurdere en «biotexit».

– Høyre og Venstre har stått sammen med oss i disse sakene, mens Frp har gått bort fra sine lovnader på Granavolden og skaffet flertall for en sterk liberalisering av bioteknologiloven. Det er ikke naturlig med utgangspunkt i denne saken å forlate regjeringen og gå sammen med partiene som har stått bak nettopp disse forslagene, sier Noresjø til NTB.

Hun sier samtidig at hun forstår at mange er skuffet etter nederlagene i Stortinget.

– Det er jeg også, sier Noresjø.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Ekteparet ivrer for at flere skal oppleve det gode livet på Nesflaten

  6. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

  1. Kristelig Folkeparti (KrF)