Siv Jensen klar for forhandlinger

Siv Jensen er rede til å sette seg ned med de andre borgerlige partiene for å finne ut hvordan de skal samarbeide. 

Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Jonas Gahr Støre (Ap), Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) under debatten med partiledere i vandrehallen på Stortinget etter at valgresultatet av Stortingsvalget 2017 er ferdig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

- I dag skal vi først og fremst glede oss over at vi har gjenvunnet fletallet. Så skal vi snakke sammen om gode løsninger, sa Frp-lederen i partilederdebatten.

- Jeg er veldig stolt i dag. Vi har vist velgerne at vi kan styre godt i utfordrende tider og har fått gjennomslag for Frps politikk. Vi har vært ærlige med velgerne våre, og det tror jeg vi får betalt for, sa Jensen.

På spørsmål om hun vil fjerne integrerings- og innvandringsministeren Sylvi Listhaug, til gleder for KrF og Venstre, svarte hun at hun var stolt av den jobben hun har gjort i valgkampen.

- Så skal vi sette oss ned og se på hvordan vi skal samarbeide de neste fire årene, sa Jensen, som avsluttet med å takke Støre og de andre for kampen.

- Det ble en formidabel kamp - og vi vant!

Hun avviser påsttandene fra Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, som mener de fire borgerlige har ført en elendig distriktpolitikk.

- Det er jo ikke sånn at vi har gjennomført reformer for å gjøre livet vondt og vanskelig ute i distriktene. Snarere tvert imot! Den beste distriktspolitikken er å gjennomføre reformer som fører til et bedre helsevesen, bedre eldreomsorg, bedre politi. Det vil vi gjøre mer av fremover, fordi det er skattebetalernes penger vi forvalter, poengterer hun.

RESULTATER: Stortingsvalg 2017

Publisert:
  1. Siv Jensen
  2. Stortingsvalg 2017

Mest lest akkurat nå

  1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

  2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

  3. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  4. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

  5. Økte strømpriser skaper hodebry for studentene

  6. – Demp forventningene, takk